Şoferul 'microbuzului morţii' de la Buzău avea permisul suspendat din luna februarie, atunci când a fost prins beat la volan.

La acea vreme, şoferul s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi i-a fost reţinut permisul.

Articolul continua dupa recomandari

Totuşi, legislaţia din România prevede posibilitatea ca un şofer, anchetat pentru o infracţiune la regimul rutier, să poată beneficia de dreptul la circulaţie până ce instanţa dictează o sentinţă în dosar.

Drept urmare, şoferul microbuzului în care au murit patru oameni conducea cu o dovadă de circulaţie.

Mai mult, potrivit mărturiilor supravieţuitorilor, în momentul accidentului, el conducea cu coatele şi era atent la telefonul mobil, în timp ce alţi pasageri ascultau muzică, stăteau cu picioarele pe bord şi fumau.

Patru oameni au murit în urma accidentului în care un microbuz a fost lovit de tren la BuzăuVezi 2 imagini în Galerie

Şoferul microbuzului a îndoit bariera şi a ajuns în faţa trenului

Nenororicirea s-a produs luni seară, 15 aprilie, în jurul orei 21.00, la o trecere la nivel cu calea ferată din satul Bâlhacu, comuna C.A. Rosetti (Buzău).

Şoferul unui microbuz plin cu români care se întorceau de la muncă din Germania nu a observat bariera coborâtă la trecerea la nivel cu calea ferată, a îndoit-o şi a frânat exact când a ajuns pe calea ferată.

Un tren a spulberat microbuzul plin cu oameni, iar patru dintre aceştia au murit.

Alte două persoane sunt în stare critică, iar zece au suferit traumatisme multiple în urma tragediei.