Un şofer din Buzău a şocat pe toată lumea, pe şosele dar şi pe internet, după ce a mers aproape 1000 de kilometri cu o maşină aproape făcută praf. Cu toată partea din spate smulsă şi peticită cu bucăţi de carton, duba fantomă, cum i-a spus lumea, a trecut chiar şi prin vamă. Nimeni n-a reuşit să o tragă pe dreapta. Poliţiştii încă îi refac traseul ca să-l poată amenda pe bărbat pentru inconştienţa lui.

Microbuzul abia mai stă pe roţi. Ceilalţi şoferi din trafic privesc cu uimire vehiculul care pare bombardat.

Articolul continua dupa recomandari

A mers aşa, fără să fie oprit de poliţişti, nu doar de la intrarea în ţară, ci chiar din Ungaria.

Microbuzul a fost bine "şifonat" într-un accident filmat pe autostrada M7 din Ungaria. Şoferul ar fi pierdut controlul volanului, iar vehiculul s-a izbit violent de balustrada metalică de pe marginea şoselei. În urma impactului, s-a răsturnat şi aproape că a fost distrus.

După ce a repus vehiculul pe roţi, şoferul român i-a îndreptat puţin tabla şi a peticit epava cu cartoane. Apoi, şi-a încercat norocul şi a pornit la drum spre România. A fost fotografiat prima dată în timp ce încerca să alimenteze într-o benzinărie din ţara vecină.

A trecut granița cu o scamatorie

Ca să nu fie depistat la graniţă, surse din anchetă spun că ar fi apelat la ajutorul unor firme de tractări, care ar fi pus pe picioare o adevărată afacere din transportarea maşinilor câţiva kilometri, în zona graniţei. Una dintre aceste societăţi ne promite şi nouă că vom trece de control fără probleme.

Şoferul care a devenit viral pe internet cu microbuzul său fantomă ar fi reuşit să ajungă până acasă, în Buzău, doar cu o amendă. Culmea, nu a fost oprit în trafic. Ci într-o parcare din judeţul Covasna. Pentru că nu conducea în acel moment, a fost sancţionat doar pentru defecţiuni la sistemul de iluminare şi lipsa certificatului de înmatriculare. Poliţiştii nu l-au urmărit să vadă dacă va şi conduce la volanul epavei.

Acest vehicul, din toate punctele de vedere, nu poate fi deplasat pe roţi. Este un real pericol, pentru toti, şi pentru conducătorul acestui vehicul şi pentru ceilalţi participanţi - Cristian Lupşa, inginer auto

Pe lângă amenda de 1160 de lei primită deja, poliţia autostrăzi îi reface traseul, pentru a-l putea sancţiona şi pentru lipsa elementelor de caroserie.