Beat şi drogat la volan, un şofer din Bucureşti a ucis un tânăr de 29 de ani. L-a spulberat în mijlocul unei intersecţii, în timp ce victima încerca să traverseze strada. Apoi a fugit de la locul accidentului şi şi-a ascuns maşina în garajul subteran al blocului în care locuia. Suspectul a fost identificat câteva ore mai târziu de poliţişti.

Cu puţin timp înainte de ora 5 dimineaţa, acest şofer se întoarcea dintr-un club din Capitală. Gonea cu maşina spre casă, când a lovit în plin un pieton, într-o intersecţie din zona Titan.

Articolul continua dupa recomandari

Tânărul a fost aruncat mai bine de 30 de metri. Şoferul nu s-a oprit să-l ajute.

”Am înțeles că din intersecția cealaltă s-a auzit bubuitura. A accelerat și mai tare șoferul și a plecat”, spune un localnic.

Tânărul lovit avea 29 de ani. Lucra la un cazinou din Bucureşti şi se îndrepta spre serviciu. Ar fi traversat neregulamentar şi n-a avut nicio şansă după impactul puternic. Abandonat în mijlocul bulevardului, n-a mai putut fi salvat de medici. Familia lui a aflat în zori despre tragedie.

”Soția mea a avut o intuitie. A vazut accidentul la televizor. Şi a zis, măi, parcă e Alin”, spune tatăl victimei.

Abia câteva ore mai târziu, a fost găsit şoferul vinovat. Imediat după accident, şi-a ascuns maşina în garajul subteran al blocului în care locuieşte şi s-a culcat.

Tânărul șofer a fost dat de gol de o camera de supraveghere din intersectie. Asa au reusit politisti dupa cateva ore sa ii afle identitatea.

Bărbatul a fost convins de părinţi să se predea. Fugise de la locul accidentului pentru că era beat şi consumase şi droguri.

În sânge ar fi avut cocaină, spun surse din rândul anchetatorilor, dar şi alte substanţe interzise.

ONEL BRATU, sef Serviciu Accidente Rutiere: Avea 0,32 miligrame per litru alcool pur in sange. A fost testat cu aparatul drog test. La 3 substante psihoative, valoarea a fost pozitiva.

Autoturismul implicat in accident a fost adus la brigada rutiera. Va fi expertiyat pentru a se dovedi ce viteza avea soferul atunci cand a lovit victima.

Numărul şoferilor prinşi drogaţi la volan aproape că s-a dublat în ultimii doi ani. Poliţiştii spun că substanţele psihotrope îi transformă pe cei care conduc autoturismele în oameni fără reacţie. În cazul de faţă, suspectul riscă până la 7 ani de închisoare pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducere sub influenţa drogurilor.