Cursă de infarct pe o şosea din Bucureşti. Şoferul unui autobuz a semănat panică după ce a lovit patru maşini şi s-a oprit într-un bloc de locuinţe. Patru oameni au fost răniţi, inclusiv şoferul de la Societatea de Transport în comun. Acesta suferea de diabet şi cel mai probabil a intrat în comă la volan. Bilanţul putea fi însă tragic dacă în faţa blocului ori în autobuz se aflau oameni. Mărturiile celor din zonă sunt teribile.

Aproape două sute de metri, şoferul autobuzului a condus haotic. Ar fi putut face multe victime. Colosul de peste 20 de tone a fost scăpat de sub control într-una dintre cele mai circulate zone din Capitală.

Articolul continua dupa recomandari

Autobuzul a intrat într-un bloc din zona Pasajului Basarab

În dreptul Pasajului Basarab, autobuzul, care circula pe linia 163, a intrat pe contrasens unde a lovit o maşină.

Apoi a revenit pe banda sa de mers, unde a acroşat un al doilea autoturism. A trecut printr-o parcare unde a distrus alte două autovehicule, iar în cele din urmă cursa infernală s-a oprit în parterul unui bloc.

Din fericire, în faţa imobilului nu erau oameni în acel moment. 

Patru răniţi în accidentul produs de un autobuz al STB

Autobuzul s-a oprit sub balconul unei locuinţe. A fost distrus în totalitate, având geamurile sparte. De asemenea, pe jos au căzut multe bucăţi din beton, din zidul în care s-a izbit.

Patru oameni au fost răniţi. Cei doi şoferi ai autoturismelor lovite, un pasager dintr-o maşină şi şoferul autobuzului.

Cu toţii au fost transportaţi de urgenţă la spital. Numărul victimelor ar fi putut fi mult mai mare dacă în mijlocul de transport în comun erau pasageri. 

Şoferul autobuzului tocmai se pregătea să intre în cursă.

Cel mai probabil, şoferul de pe autobuzul STB şi-a pierdut cunoştinţa

Una dintre martore spune că "mi s-a făcut rău când am auzit ce s-a întâmplat. Am urcat şi din fericire nu era nimic afectat. Eu mă consider norocoasă că de obicei eu îmi parcam maşina chiar acolo. Cineva acolo sus mă iubeşte".

După ce şoferul autobuzului a ajuns la spital, poliţiştii au primit şi primele indicii despre cauza accidentului.

La volan, bărbatul şi-a pierdut cunoştinţa şi a rămas cu piciorul blocat pe acceleraţie. Şefii lui spun că era cunoscut cu probleme medicale. 

Andrei Creci, directorul STB: El a intrat, după ultimele informaţii, într-o comă diabetică. A avut o glicemie foarte mare. Nu s-a mai întâmplat, de când lucrează la STB, să aibă probleme din cauza bolii de care suferă

Şoferii implicaţi în accident nu consumaseră alcool

Un alt şofer de la STB spune că "dacă ţi se face rău nu mai poţi să acţionezi. O fi rămas înţepenit pe frână sau pe acceleraţie. Omul spune că nu ştie nimic, nu ştie ce s-a întâmplat".

După aproape patru ore autobuzul a fost scos dintre pereţii blocului. 

Autovehiculul va fi expertizat tehnic. Toţi şoferii implicaţi în accident au fost testaţi, iar poliţiştii au stabilit că nu au condus sub influenţa alcoolului.