Patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 12 au fost rănite în groaznicul accident produs, miercuri dimineaţă, pe Autostrada Paneuropeană din Ungaria, la doi kilometri de vama Nădlac. Printre persoanele decedate se află şi un român, despre care se spune că era din Sibiu.

Tragedia familiei românului mort în accident este amplificată de birocrația care încetinește inexplicabil procedurile de identificare oficială a bărbatului. Nici până la această oră, reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) nu au trimis Poliției Române actele care dovedesc identitatea românului și faptul că acesta a fost declarat, oficial, decedat.

Articolul continua dupa recomandari

Surse judiciare susţin că "până acum, MAE nu a trimis nici un fel de înștiințare prin care să fie confirmate oficial identitatea românului mort în accidentul din Ungaria, dar și domiciliu său".

Actele ar fi trebuit să ajungă, prin diplomații români, la Direcția Rutieră fiind vorba de un accident rutier. În această situație, polițiștii nu s-au putut duce la ușa familiei să românului decedat să anunțe tragica veste. 

Cine este românul mort în Ungaria

Presa din Sibiu scrie că cetăţeanul român care şi-a pierdut viaţa în accidentul din apropierea vămii Nădlac este din Sibiu. 

Puiu Mihail Dan, de 40 de ani, era la volanul microbuzului alb care a fost strivit pur și simplu în acel carambol. 

Mihail locuia în cartierul Lazaret și se întorcea dintr-o cursă în Germania. Nu a mai apucat însă să ajungă acasă la soție și cei doi copii. 

Potrivit informaţiilor actualizate şi publicate de către reprezentanţii DSU pe pagina de Facebook, patru persoane, un român, un bulgar şi doi turci, au murit în urma accidentului din Ungaria, iar alte 12 persoane au fost rănite, patru dintre acestea fiind în stare gravă.

Accidentul s-a produs chiar înainte de intrarea în România, în orașul Macău (n.r. – în maghiară Makó), din județul Csongrád, iar în el au fost implicate mai multe maşini: un autocar cu numere de România, un microbuz cu numere de Bulgaria, două autoturisme şi un TIR.