Teatru stradal, concerte în aer liber, standuri cu bucate delicioase şi ateliere de meşteşuguri. Toate acestea şi nu numai sunt atracţii la Sinaia Forever, festivalul care adună mii se turişti an de an în staţiunea de pe Valea Prahovei.

Abia s-a încheiat sezonul la mare, iar distracţia deja s-a mutat la munte. Sinaia a prins viaţă odată cu festivalul ajuns la ediţia cu numărul 24.

Articolul continua dupa recomandari

După parada impresionantă care a deschis de petrecere la munte, au urmat acrobaţii, statui gigant şi momente teatrale ale artiştilor stradali.

Copiii nu s-au mai dat plecaţi de la atelierele meşteşugarilor.

EMIL MILĂŞAN, sculptor: În general copiii sunt interesaţi să vadă cum e să ţii o daltă în mână, cum e să facă o tăietură, copiii, că oamenii mari întrebă cum e, le zic că nu e greu, dar hai să încercaţi.

Pentru cei mari, mai interesante se dovedesc staundurile cu bucate tradiţionale.

VLAD OPREA, primar Sinaia: Cu toate că Sinaia este un oraş mic, avem 14 producători locali, care chiar locuiesc şi produc în Sinaia. O să îi vedeţi: de la celebrul salam de Sibiu, care nu se face la Sibiu, ci se face doar la Sinaia, până la producători de vin, de obiecte hand-made.

Sinaia Forever stă în acest an sub semnul Centenarului. Iar invitat special este primarul stațiunii turcești Kusadasi, cu care Sinaia a încheiat un parteneriat de curând.

Peste 50.000 de turişti sunt aşteptaţi în acest weekend la Sinaia. Cu greu mai pot fi găsite locuri de cazare în stațiunile de pe Valea Prahovei.