Simona Halep a revenit în România din Franţa, unde a câştigat titlul la Roland Garros. Românca a sosit în ţară cu o cursă Tarom, la ora 16.15 pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.

Actualizare ora 17:05 Simona Halep le-a mulţumit familiei şi fanilor pentru suport.

Articolul continua dupa recomandari

"Mă bucur că sunteți aici pentru a ne bucura de trofeu. Nu e el prea mare, dar e bine că există. mulțumesc tuturor celor care au pus câte o cărămidă la această performanță, familiei mele, dar și tuturor fanilor."

Actualizare ora 17:00 Liderul WTA, Simona Halep, câştigătoare la Roland Garros, a sosit la Bucureşti, ea fiind primită la Salonul Oficial de la Aeroportul Henri Coandă.

LIVE: Conferinţa de presă a Simonei Halep, la Bucureşti | Sursa: Facebook/Observator

'Acest trofeu este si al meu, si al Romaniei', a afirmat câştigătoarea trofeului Roland Garros la primirea de la Bucureşti.

Simona Halep a fost întâmpinată de ministrul Tineretului si Sportului, Ioana Bran, de preşedintele FRT, George Cosac, precum şi de ceilalţi membri ai Comitetului Director al FRT, la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional Henri Coandă.

De asemenea, Primăria Municipiului Bucureşti a anunţat că va organiza, de la ora 20.00, la Arena Nationala, în faţa zonei VIP- intrarea oficială, o ceremonie în cadrul căreia Simona Halep, cetăţean de onoare al Capitalei, va prezenta romănilor replica trofeului cucerit la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglen.

Accesul va fi permis prin străzile Maior Coravu, Pierre de Coubertin şi Basarabiei, intrarea fiind liberă.

În urma acestui succes, primul din carieră la un grand slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un "major", după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open.