Cu ochii întregii lumi aţintiţi asupra sa, Sibiul demonstrează că merită şi titlul de capitala gastronomică a Europei. Sute de turişti se bucură de un festin în stradă, unde bucătarii prepară în faţa lor reţete internaţionale, într-o reinterpretare pur ardelenească. Spre exemplu scoicile cu slănină. Invitaţii de rang înalt vor avea parte de un meniu de cinci stele, preparat de chefii care i-au însoţit special în Transilvania.

Nu ai nevoie de hartă şi nici de ghid ca să ajungi pe strada Turnului din Sibiu. Turiştii străini care au auzit de oraşul din Transilvania odată cu summitul s-au lăsat ademeniţi de mirosul îmbietor al preparatelor internaţionale. Le-au fotografiat şi au aşteptat răbdători să le guste.

Articolul continua dupa recomandari

Şase bucătari iscusiţi vor găti zilnic câte cinci reţete emblematice pentru ţările care şi-au trimis reprezentanţi la summit. Iar turiştii le vor degusta.

Radu Zărnescu, bucătar-şef: Am decis sa luam retete celebre. Snitelul austriac, varza cu carnati in spirit german, gulasul unguresc, ciorba de afumatura poloneza.

În meniul zilei şi-a făcut loc o surpriză. Tolba summitului, preparată din piept de raţă şi slănină de mangaliţă, a fost servită cu pară caramelizată şi sosuri dulci din fructe exotice.

Sibiul, care deţine titlul de Regiune Gastronomică Europeană, îşi aşteaptă până duminică turiştii la reuniunea culinară a celor mai cunoscute arome şi reţete de pe continent. Experinţa face tot gustul.