Judecătorii Curții de Apel Constanța au anunțat, astăzi, sentința definitivă în dosarul incendiului de la restaurantul Beirut din Constanța.

În total, inculpații au fost condamnați la peste 25 de ani de închisoare și la plata unor despăgubiri de peste 850.000 de euro.

Articolul continua dupa recomandari

Decizia Curții de Apel Constanța, anunțată în această după-amiază, este definitivă.

Potrivit sentinței, patronul restaurantului Beirut din Constanța, George Karam a fost condamnat la opt ani și o lună de închisoare.

"Aplică inculpatului Karam George pedeapsa cea mai grea de 5 (cinci ) ani închisoare la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite (3 ani şi 1 lună şi 10 zile), în final inculpatul executând pedeapsa de 8 ani, 1 lună şi 10 zile închisoare", se arată în decizia publicată pe portalul instanțelor de judecată.

Mihaela Tucă și Nicoleta Vasilițeanu au murit în incendiul de la restaurant BeirutVezi 3 imagini în Galerie

Decizie definitivă după moartea a trei tinere în incendiul din restaurant Beirut

În aceeași sentință, judecătorii l-au condamnat pe Pavel Constantin, patronul firmei care a realizat mansarda restaurantului, la 7 ani și 9 luni de închisoare.

Dumitru Jurcă, instalatorul autorizat care a pus în funcțiune instalația de gaz a restaurantului, a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare.

Judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, Mihaela Zdru a fost condamnată la doi ani și patru luni de închisoare.

Pentru aceeași infracțiuni, instanța i-a condamnat și pe Gheorghe Nirlu și Florentina Gica Coroianu la câte un an de închisoare.

De asemenea, instanța a condamnat și societățile comerciale SC Middle East Parteners SRL (amendă penală în cuantum de 840.000 de lei) și SC Tinel Cristi SRL (amendă penală în cuantum de 653.333 de lei).

Despăgubiri de peste 850.000 de euro pentru moartea a trei tinere

Curtea de Apel Constanța a mai decis ca patronul restaurantului Beirut, George Karam, firma acestuia, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL și Dumitru Jurcă, acesta din urmă în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Engie România SA, să plătească despăgubiri rudelor celor trei tinere ucise în incendiu.

Astfel, rudele celor trei tinere vor primi, în total, 854.000 de euro drept daune morale.

"Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru, acesta din urmă în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Engie Romania SA, la plata către partea civilă:

- Sarkany Mariana a sumei de 70 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

- Sarkany Ferenc Arpad a sumei de 70 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

- Sarkany Ferencz Arpad, prin reprezentant legal Sarkany Mariana, a sumei de 70 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

- Vasiliţeanu Maria a sumelor de 70 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii, şi 6782,40 lei cu titlu de daune materiale;

- Vasiliţeanu Maria, soţie supravieţuitoare a părţii civile defuncte Vasiliţeanu Dumitru (cotă 1/1), a sumei de 70 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

- Ştefan Valentin a sumei de 35 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

- Mancaş Dorinel Mihăiţă a sumelor de 35 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii, şi 5525,80 lei cu titlu de daune materiale;

- Tucă Elena Petronela a sumei de 35 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

- Rujan Julieta a sumei de 35 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

- Roman Robert Adrian a sumei de 14 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

- Gheţu (fostă Buirencu) Nicoleta a sumelor de 350 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii, şi 1511,87 lei cu titlu de daune materiale.

Trei tinere, ucise în incendiul de la restaurantul Beirut din Constanța

Nicoleta Cengher (22 de ani), Nicoleta Vasiliţeanu (23 de ani) şi Mihaela Tucă (24 de ani) și-au pierdut viața în noaptea de 5 aprilie 2014.

Cele trei urmau să susțină un eveniment pentru invitații restaurantului.

Nicoleta Cengher era cântăreață, în timp ce Nicoleta Vasilițeanu și Mihaela Tucă erau dansatoare.

Nicoleta Cengher a murit pe 5 aprilie 2014 în incendiul de la restaurant BeirutVezi 3 imagini în Galerie

În noaptea de 5 aprilie 2014, cele trei tinere se aflau la mansarda restaurantului Beirut de pe bulevardul Tomis din Constanța.

Un incendiu uriaș a izbucnit la mansarda din lemn, iar cele trei fete au rămas blocate într-un vestiar, în timp ce flăcările au cuprins cu repeziciune întregul local în care se aflau zeci de oameni.

Din nefericire, cele trei tinere nu au putut fi salvate.