Mai mulţi şoferi au surprins într-un cartier din oraş indicatoare rutiere pe mijlocul unui scuar care, mutate de persoane încă necunoscute, au ajuns să sfideze parcă legea circulaţiei.

Strada Emil Gârleanu, municipiul Câmpulung. Două semne de circulaţie aparent cât se poate de clare, dar în practică mai mult confuze decât utile.

Articolul continua dupa recomandari

Şofer: E interzis, dar îmi arată în dreapta, înseamnă că trebuie să întorc.

Nedumiriţi, mai mulţi şoferi au sesizat autorităţile.

Constantin Staicu, consilier local: Aici e o chestiune care se anulează una pe cealaltă, habar nu am, eu nu am mai văzut. Pe lângă faptul că arată puţin de ocolire şi nu sensul pe care trebuie să se ducă.

Edilii susţin că indicatoarele rutiere au fost amplasate corect, în urmă cu o lună, doar că, cel mai probabil, cineva le-a inversat. O anchetă a fost deschisă pentru a face lumină.

Mărgărin Blidaru, viceprimarul Municipiului Câmpulung: Acesta este un atac la siguranţa circulaţiei rutiere şi o să ne uităm pe camerele de luat vederi, să vedem cine a făcut acest lucru şi o să fie pedepsit aşa cum trebuie. Este o faptă penală.

Bogdan Pătru, directorul adp Câmpulung: În primăvară, când vremea ne va permite, vom face şi un marcaj longitudinal ca să delimităm banda de circulaţie, de banda de acces la garaje.

Semnele au fost reaşezate corect în cursul zilei de ieri, după ce a fost semnalată isprava. În tot acest timp, un echipaj de Poliţie a dirijat circulaţia în zonă.