Site-ul gazetadambovitei.ro a publicat o presupusă conversaţie dintre șeful Poliței Rutiere Dâmbovița și subalternii săi, discuție avută pe grupul de whatsapp al Poliției Rutiere dâmboviţene. 

Comisarul șef Răducu Rizea, șeful Serviciului Poliției Rutiere Dâmbovița, pare că le sugerează subalternilor să-i hăituiască pe jurnalişti în trafic, încercând să acrediteze ideea că dacă nu vor acționa împotriva lor, reprezentanții presei vor ajunge să spună "unde, când, cum să acționăm și eventual și pe cine să oprim și pe cine nu".

Articolul continua dupa recomandari

Iată ce a scris Rizea pe grupul de whatsapp, potrivit gazetadambovitei.ro:

“Asta e nivelul presei din DB….Scriu asa pentru ca NU-I VEDE NIMENI IN TRAFIC…Apropo de ce discutam azi…Poate, totusi, va treziti…sa nu ajungem sa ne dea presa unde, cand si cum sa actionam…eventual si pe cine sa oprim si pe cine nu…”.

Vezi 2 imagini în Galerie

Îndemnul vine dupa ce o jurnalistă a criticat Poliția Rutieră din Dâmbovița că organizează acțiuni în Târgoviște, vânând de pe trotuare, din mașini cu geamuri fumurii, participanții la trafic, pentru a-și realiza norma de amenzi. 

Surse credibile, citate de Gazeta Dâmboviței susţin veridicitatea print screen-urilor atribuite lui Răducu Rizea.

"Considerăm că reacția șefului Seriviciului Rutier se constituie într-o infracțiune de instigare împotriva reprezentanților presei, în condițiile în care majoritatea acestora conduc mașini, iar multe dintre acestea sunt inscriptionate cu denumirea instituției, deci pot fi ușor identificate în trafic. Afirmațiile comisarului șef sunt o amenințare fățișă, fără precedent, motiv pentru care solicităm  o anchetă, precum și demisia acestuia din această funcție", transmite gazetadambovitei.ro.