Într-o înregistrare făcută cu telefonul mobil de un elev, se aude cum copiii sunt jigniţi şi mustraţi de administratorul instituţiei, pentru că voiau să se mute într-o altă sală de clasă. Şi asta nu pentru confort, ci pentru că nu aveau căldură în clasa în care erau. Lucru inacceptabil pentru femeia care, după ce a urlat ca la uşa cortului, i-a trimis înapoi în sala neîncălzită.

Administrator: Staţi aici unde aţi făcut frumos şi elegant. Ce căutaţi să vă mutaţi în altă clasă?

Elev: Păi, doamna, dacă aici e frig!

Administrator: Ia, uite, fată! Du-te la mă-ta acasă, dacă e frig aici, şi stai acasă!

Articolul continua dupa recomandari

Vorbele grele le sunt adresate unor copii din clasa a VII-a chiar de către administratorul unităţii şcolare. Înainte de aceste momente au mai fost însă minute în şir de mustrări verbale. Motivul: elevii se mutaseră în laboratorul de biologie pentru că sala respectivă avea căldură în timp ce a lor nu.

Administrator: Dar nu vă e puţin ruşine, aşa? Adică, v-au crescut pretenţiile, dar ca să păstrăm, nu păstrăm nimic? Stai, fată, jos! Chiar nu vă e ruşine? Să vă crească pretenţiile într-o nesimţire în condiţiile în care voi nu păstraţi nimic? Să puneţi mână să plătiţi tot mobilierul de acolo şi pe urmă să veniţi să vă mutaţi aici, în curăţenie. Da? Ne facem bagajele şi plecăm la loc, în clasă! Până nu vine doamna dirigintă, nu intră nimeni aici!

Tonul administratoarei nu s-a domolit însă nici în prezenţa profesoarei, la ora de limba şi literatura română.

Incidentul a ajuns în atenţia directoarei, care a vorbit deja cu angajata. În acest caz a fost sesizat şi Inspectoratul Şcolar.

Până la remedierea problemei cu încălzirea în sala lor de clasă, elevii vor face în continuare orele în laboratorul de biologie.