Ultimele locuri libere pentru vacanţele gratuite în Grecia s-au ocupat de la primele ore ale dimineţii. Cu noaptea-n cap, oamenii s-au aşezat la coadă în faţa Centrului pentru Seniori a Primăriei Municipiului Bucureşti, au făcut liste şi au aşteptat. Vestea că s-au oprit înscrierile i-a nemulţumit pe cei rămaşi pe dinafară. Unii au spus că ar fi preferat să nu se mai organizeze excursii pentru nimeni.

Reprezentanţii Centrului Pentru Seniori le-au explicat celor aflaţi la coadă că nu se mai fac înscrieri.

Articolul continua dupa recomandari

Eu când am venit, am venit la şapte fix. Şi a zis plecaţi acasă că nu mai sunt decât 30 de locuri. Dar nu-i nimic, ne luaţi că poate dintre cei înscrişi e cineva care nu respectă regulile de acolo, explică unul dintre pensionarii aflați la coadă.

Alexandra Dobre, director Centrul pentru Seniori PMB:

Oamenii deşi au văzut situaţia, refuză să înţeleagă. Deci vă spun oficial că nu se mai fac înscrieri nici măcar pe lista de aşteptare pentru că sunt foarte mulţi.

Cele o mie de locuri puse la dispoziţia pensionarilor cu venituri mici pentru o excursie în Grecia s-au epuizat aproape în întregime din prima zi. În urmă, au rămas cei dezamăgiţi.

Alexandra Dobre, director Centrul pentru Seniori PMB:

Având în vedere numărul foarte mare de cereri, să reluam acest program şi să alocăm un numar mult mai mare de locuri.

Excursia organizată de primăria Capitalei, este, de fapt, o tabără cultural-educativă numită "La pas prin tărâmul legendar al Greciei" şi durează opt zile în staţiunea Paralia-Katerini. Pachetul cuprinde, pe lângă masă, cazare şi transport cu autocarul, excursii la Muntele Olimp şi vizitarea unor obiective turistice. Prima serie de pensionari va pleca pe 24 august. În total vor fi nouă serii de excursionişti care vor ajunge în staţiunile de la Marea Egee până pe data de 21 octombrie.