Uriaşul scandal din jurul "brandului Boca" merge mai departe - cu un nou episod. Deţinătorul licenţei mărcii în România a chemat Poliţia la Prislop, ca să îi controleze pe vânzătorii de obiecte de cult.

Daniel Gheorghe, românul care susţine că deţine drepturile pe marca "Arsenie Boca" în România, s-a întâlnit cu poliţiştii veniţi să-i controleze pe comercianţii de la Mănăstirea Prislop. Agenţii l-ar fi închis într-un birou, acuză bărbatul, care a şi sunat la 112. 

Articolul continua dupa recomandari

Daniel Gheorghe, deţinător licenţă pe România 
Agenţii de la ordine publică îmi încalcă drepturile. M-au condus la un birou, m-au lăsat acolo jumătate de oră, timp în care ei constată cu un reprezentant al Episcopiei. Eu sunt parte din proces şi am dreptul să fiu acolo.

Comercianţii de la Prislop se apără şi spun că obiectele vândute de ei nu conţin însemnele mărcii înregistrate. 

Dacă legea îi dă dreptate că tabloul ăsta cu părintele sau celelalte, noi nu vom mai comercializa obiecte cu părintele, spune o vânzătoare.

După verificările din ultimele zile, poliţiştii au confiscat peste 100 de icoane cu Sfântul Ardealului. Au deschis şi trei dosare penale pentru folosirea ilegală a mărcii protejate. Totul, spre dezamăgirea pelerinilor veniţi la Mănăstire, care nu au mai avut de unde să cumpere suveniruri cu chipul părintelui. 

Reprezentanţii Episcopiei spun că vor contesta în mod legal acţiunile bărbatului.