O veste bună pentru părinţi şi pentru copii a venit în această seară din Parlament, unde a fost adoptată majorarea alocaţiilor! Copiii de peste doi ani vor primi aproape dublu, iar cei mai mici vor avea cu 100 de lei mai mult pe lună. Nu se ştie însă când se va pune în practică măsura, având în vedere că impactul bugetar este uriaş: 500 de milioane de euro.

Vin înaintea voastră cu un amendament nu susţinut doar de PNL, ci de peste 32.000 de semnături online pe care le-am adunat în ultimele 3 zile, şi susţinut de cei 4,3 milioane de copii din România. Avem alocaţie de 84 de lei, asta înseamnă 2 lei pe zi. O bătaie de joc - Robert Sighiartău, deputat PNL

Articolul continua dupa recomandari

Alocaţiile ar urma să crească de la 84 de lei la 150 de lei pentru copiii de peste 2 ani. Şi de la 200 de lei la 300 de lei pentru cei sub această vârstă. Amendamentul liberalilor a fost adoptat chiar şi cu voturi de la PSD.

Impactul pentru dublarea alocaţiilor este de 500 de milioane de euro, ceea ce ar duce la o majorare semnificativă a deficitului bugetar. Liderii coaliţiei de guvernare au încercat să salveze gaura din buget şi au cerut reluarea votului.

La noi apar că nu au votat şi au votat. Sunt în sală dar nu au votat. Dintre toţi colegii care au fost la ALDE, aproape jumătate apar că nu ar fi votat - Varujan Vosganian, deputat ALDE

După ce s-au consultat timp de 10 minute cu Liviu Dragnea, liderii PSD au decis să nu mai ceară anularea votului pentru majorarea alocaţiilor. Acum Guvernul trebuie să decidă de când vor primi copiii mai mulţi bani şi mai ales de unde să ia fondurile necesare.