Situl Sarmizegetusa Regia se redeschide pentru vizitatori, iar sectorul de drum afectat de alunecările de teren rămâne închis traficului auto. În sit se poate ajunge doar pe jos.

Potrivit unui comunicat de presă, de vineri, al Consiliului Judeţean Hunedoara, sâmbătă, situl Sarmizegetusa Regia îşi reia programul de vizitare.

Articolul continua dupa recomandari

”Drumul Judeţean 705A, care face legătura între Orăştie - Costeşti - Sarmizegetusa Regia, rămâne în continuare închis traficului auto pe sectorul cuprins între Remiza Valea Albă (km 33+370) şi parcarea de la intrarea pe aleea pietonală. Vizitatorii pot lăsa autoturismele sau autocarele la intersecţia de unde se intră în zona numită ”Valea Albă” şi de aici îşi pot continua drumul pe jos (circa 5,5 kilometri) până la Sarmizegetusa Regia”, se arată în comunicat.

Şoferilor li se recomandă atenţie sporită în zonele semnalizate de pe DJ 705A în care există surpări de maluri. La circa un kilometru în amonte de Costeşti, pe o porţiune de drum de circa 30 de metri se circulă doar pe o singură bandă.

În cursul săptămânii trecute, în urma fenomenelor meteo extreme produse în zona Munţilor Şureanu, au avut loc alunecări de teren pe versantul Feţele Albe care au blocat complet accesul auto şi pietonal pe DJ 705A, în zona Valea Albă. De asemenea, pe zona pietonală instituită pe sectorul din drumul judeţean DJ 705A, între km 36+525 – 37+370, s-au semnalat alte două alunecări de teren care au îngreunat accesul.

În zonă se lucrează în continuare la înlăturarea pământului, bolovanilor şi a resturilor vegetale desprinse de pe versanţi. Totodată se lucrează şi la refacerea corpului de drum distrus de ape.

DJ 705A Orăştie – Costeşti – Sarmizegetusa Regia, rămâne închis temporar circulaţiei rutiere până la restabilirea stării de normalitate, de la km 33+370 şi până la 37+370, de la intrarea pe Valea Albă (remiză) până la intrarea pe drumul pietonal (barieră).

Sursă: News.ro