Cei doi cetăţeni sârbi reţinuţi de procurorii DIICOT, în cazul tonelor de cocaină descoperite în Delta Dunării şi apoi pe întreg litoralul românesc, au fost deja trimişi în judecată.

Procurorii DIICOT au înregistrat dosarul celor doi sârbi, Krstic Tode şi Cvetokovi Nenad, pe 13 iunie 2019, la Tribunalul Tulcea.

Articolul continua dupa recomandari

Ancheta în cazul celor doi sârbi s-a desfăşurat extrem de rapid, semn că cei doi nu au colaborat cu anchetatorii.

Potrivit unor surse, cei doi sârbi sunt doar executanții unei rețele mafiote care voia să răspândească drogurile în Europa de Vest.

Potrivit presei din Serbia, adevărații capi ai afacerii ar fi doi asociați din fosta Iugoslavie, sârbul Davor T. și muntenegreanul Igor Dedovic.

Cei doi sârbi prinşi cu o tonă de cocaină în Delta Dunării au fost trimişi în judecatăVezi 2 imagini în Galerie

O tonă de cocaină găsită într-o şalupă răsturnată de furtună

Drogurile pentru care cei doi sârbi îşi vor petrece, cel mai probabil, mulţi ani după gratii, ar fi fost aduse din Columbia, cu o navă cargo.

Ulterior, în Delta Dunării, cocaina de puritate 90% a fost încărcată pe două şalupe şi urma să fie încărcată în camioane şi apoi transportată în ţări din vestul Europei.

Una dintre şalupe a fost surprinsă de furtună în Marea Neagră și a eșuat lângă Sfântu Gheorghe, spre Sulina.

800 de kilograme de cocaină au fost găsite în fundul dublu al ambarcațiunii. Alte 200 de kilograme au fost găsite de autoritățile române plutind în pachete înfășurate în veste de salvare, în Marea Neagră, nu departe de locul naufragiului.

În total, era un transport de 1,04 tone de cocaină, de o puritate 90%. Sârbii estimează valoarea transportului la 300 de milioane de Euro.