O pacientă operată de falsul medic italian Matteo Politi a fost mutilată în timpul unei operaţii de mărire a sânilor.

Totul a fost dezvăluit de doctorul Radu Ionescu, şeful Secţiei de Chirurgie Plastică de la Spitalul de Ortopedie.

Articolul continua dupa recomandari

Doctorul Ionescu a postat pe Instagram un videoclip în care a arătat sânii unei paciente mutilate de falsul doctor acuzat de înşelăciune.

'Pe lângă rezultatul dezastruos estetic pe care îl are, are și o complicație locală care se numește necroză de areolă. Practic, în urma actului chirurgical se întrerupe vascularizația zonei pigmentare a sânului, determinând la nivelul acesteia o zonă cicatricială, mutilantă, extrem de greu de rezolvat chirurgical într-un timp ulterior', a spus doctorul Radu Ionescu.

Medicul a mai explicat că tânăra care a suferit mutilarea sânilor a fost operată de falsul medic italian Matteo Politi, iar apoi i-a cerut ajutorul.

Pacientă cu sânii mutilaţi de falsul medic italian Matteo PolitiVezi 2 imagini în Galerie

Pacientă mutilată de falsul medic italia Matteo Politi

Doctorul Ionescu a explicat că pacienta mutilată de falsul medic trebuie să aştepte aproximativ un an până la următoarea operaţie de reconsctrucţie a zonei.

Totuşi, medicul a explicat că nu există o siguranţă că mutilarea ar putea fi rezolvată chirurgical şi a precizat că o altă soluţie ar putea fi un tatuaj.

Italianul cu numai opt clase care a ajuns să opereze în unele din cele mai renumite clinici din Bucureşti a fost prins, în această dimineaţă, în timp ce încerca să fugă din ţară cu un tren cu destinaţia Budapesta.

Matteo Politi este cercetat pentru înşelăciune, după ce a reuşit să obţină mai multe documente de la Ministerul Sănătăţii, în baza unor acte falsificate, în baza cărora a putut profesa.