Descoperire uluitoare în Tulcea, la câţiva kilometri de Sfântu Gheorghe. Aproape o tonă de cocaină a fost găsită ascunsă într-o şalupă naufragiată. Un cioban a văzut barca răsturnată şi a vrut să vadă dacă cineva este rănit. A descoperit în schimb 36 de saci cu peste 800 de kilograme de droguri, descărcate cel mai probabil de pe un vapor şi aduse la mal de contrabandişti.

Barca plină cu droguri a fost găsită întâmplător într-un golf aflat la aproape 12 kilometri de Sfântu Gheorghe. Un cioban a văzut ambarcaţiunea. Era răsturnată şi nimeni nu se afla în zonă.

Articolul continua dupa recomandari

Barca era abandonată pe malul marii. Ciobanul a vrut sa vada daca sunt persoane ranite. A controlat ambarcatiunea și așa a dat peste sacii cu droguri.

”Eu am văzut nişte geamantane. Eu am dat telefon. Ei, în zece minute oamenii au venit. Eu le-am spus lor că am crezut că e vreun om înecat în şalupă”,

Nimeni nu ştie deocamdată cui îi aparţine barca şi nici cum a ajuns acolo.

Valoarea celor aproape o mie de kilograme de cocaină poate ajunge la 200 de milioane de euro. Cel mai probabil, era vorba despre un transport ilegal care venea de pe mare, cred procurorii.

Autoritățile spun că barca s-ar fi scufundat în urmă cu 4 zile. Nimeni nu știe câte persoane erau la bord și nici destinația drogurilor.

Sâmbătă, criminalişti şi procurori DIICOT au venit la locul naufragiului. Au ridicat drogurile şi au dus ambarcaţiunea în Constanţa. Acolo va fi expertizată.

Specialiştii cred că, cel mai probabil, transportul de cocaină urma să ajungă o parte în ţară, iar restul în Europa.

GIGEL LAZAR, presedinte CIADO: Nu, suntem țară de consum și de tranzit. România este situată la mijlocul celor patru rute de transport de droguri.

Procurorii trebuie să afle acum cine se afla la bordul ambarcaţiunii eşuate. De unde provin drogurile, dar şi cine a comandat transportul ilegal.