Doi spanioli ar fi abandonat şalupa plină cu 800 de kilograme de cocaină pe malul mării, în judeţul Tulcea! O spun localnicii, care i-au observat pe presupuşii contrabandişti în Delta Dunării. Ar fi intrat în apele teritoriale române în urmă cu câteva zile. Trei români, printre care şi o femeie, i-ar fi ghidat şi i-au cazat în Sfântu Gheorghe, mai susţin martorii. Suspecţii au făcut mai multe drumuri spre largul Mării Negre, înainte ca barca plină cu droguri să naufragieze.

Câteva zile au zăbovit suspecţii în Sfântu Gheorghe, înainte să aducă drogurile de pe mare în staţiune.

Articolul continua dupa recomandari

O spun localnicii, care au observat doi cetăţeni spanioli însoţiţi de trei români. Cei cinci s-au cazat într-o pensiune din sat. Au venit cu două bărci, printre care şi cea naufragiată, spun oamenii.

”Erau niste oameni straini. Doi barbati si o femeie”, spune un locanic.

”Ei au fost în localitate, la o pensiune, au mâncat, au băut”, povestește un alt localnic.

Pescarii din zonă cred că, timp de câteva zile, cât au stat în Sfântu Gheorghe, cei cinci au pregătit minuţios transportul de droguri.

”E vorba de doi spanioli, doi români şi încă o muiere. Şi-au cumpărat unelte şi s-au dus să spargă barca, pentru că toată marfa se afla în dublul-fund”, dezvăluie un pescar.

Cel mai probabil, cele peste 800 de kilograme de cocaină au fost descărcate de pe un vapor. Apoi, drogurile au fost încărcate în bărci de viteză şi aduse spre mal.

Salupa in care s a gasit aproape o tona de droguri venea pe mare, spun martorii. A fost suprinsa de furtuna, s-a rasturnat si a esuat la 10 kilometri de Sfantu Gheorghe.

Nu se ştie deocamdată ce s-a întâmplat cu cei care transportau cocaina. Deja dispăruseră când un cioban a găsit întâmplător ambarcaţiunea plină cu 36 de saci cu droguri.

”Am văzut o singură barcă spartă, m-am speriat. Au început să sune peste tot, să dea alarma”, spune ciobanul.

Valoarea drogurilor depăşeşte 200 de milioane de euro. Procurii antimafia au preluat cazul. Nicio vorbă deocamdată despre suspecţi. Şi nicio explicaţie despre cum au reuşit contrabandiştii să se plimbe dinspre largul mării spre Dunăre. În mod normal, poliţia de frontieră ar fi trebuit să observe şi să oprească barca de viteză. Doar că, spun localnicii, sistemul de supraveghere video este adesea nefuncţional.

”Nu ştim nici noi la câte zile. Dar e chestia că ştiau că nu merg”, declară un localnic.

Captura de droguri de la Sfântu Gheorghe este una dintre cele mai importante din ultimii doi ani. Procurori şi poliţişti criminalişti încearcă să afle acum cine a adus cei 36 de saci încărcaţi cu cocaină de pe mare. Şi unde urmau să ajungă stupefiantele.