Ies la iveală noi informaţii revoltătoare în cazul bătrânei care a murit la Urgenţă, la Spitalul Judeţean Constanţa. Ancheta scoate la iveală că, dacă medicii i-ar fi făcut analize din timp, şi-ar fi dat seama de starea gravă a pacientei şi ar fi putut să intervină pentru salvarea ei.

Investigaţia pe computerul tomograf a fost însă făcută după aproape 12 ore de la sosirea femeii. Răspunsul doctorilor? Au fost alte cazuri urgente.

Articolul continua dupa recomandari

Familia este convinsă că bătrâna a murit cu zile. Soţul şi fiul spun că femeia ar fi trebuit să fie preluată de medici încă de dimineaţă, când a ajuns la Urgenţă, şi nu abandonată pe un scaun. Iar rezultatele necropsiei le întăresc suspiciunile.

Soţul: Este o catastrofă privind sistemul medical şi în special a doctoriţei care a fost de gardă, dar nu are ce să caute în medicină. Încă se mai moare în continuare.

Fiul: Apă la plămâni, într-un cuvânt, pneumopatie acută care asta mi s-a spus cam definitorie, cam a fost cauza majoră, şi apoi emfizem pulmonar rupt; cardiomiopatie cronică.

Numai faptul că avea tensiunea foarte mare şi abdomenul umflat trebuia să îi îngrijoreze pe medici, spun rudele.

Fiul: Să se uite pe simplele rezultate ale analizelor de la ora 11 şi 12 care erau elocvente şi arătau clar starea gravă care nu mai era de cord verde. Avea pulsul 10. Orice medic din ţară poate să spună că un puls de 10 nu mai este de cod verde. Apa la plămâni s-a descoperit şi la ora 12.

Conducerea spitalului susţine că femeia a fost consultată când a ajuns. Între timp au apărut însă alte cazuri urgente, iar examenul tomograf a fost amânat ore întregi.

Bogdan Obadă - director medical Spit Urg Constanţa: Pacienta s-a prezentat la 07:30 în UPU cu ambulanţa. La 10 a fost consultul de boli interne, este solicitatea de CT calculator, CT-ul e efectuat la 19:30. Este o pauază din cauză că au fost mute solicitări de cod roşu.

Familia nu mai vrea însă explicaţii. Vrea ca moartea femeii să nu rămână nepedepsită. Mai multe anchete sunt acum în curs.