Moartea tinerei mame din Brăila, la o lună de la naştere, a scos zeci de oameni în stradă! Iar Ministrul Sănătăţii cere anchetă de urgenţă la Spitalul Judeţean. Niciun medic nu i-a pus fetei de 19 ani diagonsticul corect: septicemie, provocată de un fragment de placentă uitat în timpul naşterii.

În faţa Spitalului Judeţean din Brăila, zeci de prieteni şi rude îndoliate au cerut dreptate după moartea tinerei de 19 ani.

Articolul continua dupa recomandari

A fost nevoie de intervenţia jandarmilor, după ce oamenii au răbufnit şi au forţat intrarea în curte. 

Anamaria s-a stins în mâinile celor cărora le-a încredinţat viaţa, la o lună după ce şi-a adus pe lume bebeluşul. 

Adriana Păduraru, mama tinerei: Am crescut un copil până la 19 ani fără probleme, fără probleme de sănătate, ca o floare, ce să spun? Şi-n mai puţin de 24 de ore să moară? Aici a fost un medic ginecolog, care a văzut-o înainte să intre în comă, şi a zis că din punctul lui de vedere este ok

Însă autopsia a scos la iveală faptul că, în ziua în care a născut, tinerei nu i-a fost îndepărtată corect placenta. Anamaria a făcut septicemie. Acum o săptămână, deşi se simţea rău, medicii ar fi trimis-o acasă cu un diagnostic greşit, acuză rudele. 

Adriana Păduraru, mama tinerei: Că este meningită şi ne-au pus pe toţi să luăm tratament pentru aşa ceva, din familie, inclusiv bebeluşul. Poliţia s-a autosesizat. Deja este un dosar penal. O să facem şi noi plângere

Noul Ministru al Sănătăţii, Victor Costache, a cerut de urgenţă Direcției de Sănătate Publică Brăila control la Spitalul Județean. 

Nicuşor Grosu, purtător de cuvânt DSP Brăila: Echipa de control va verifica respectarea calităţii actului medical pentru pacient, respectarea protocoalelor şi a circuitului pacientului, condiţiile igienico-sanitare

Controalele începute azi de Direcţia de Sănătate Publică Brăila se vor încheia la începutul săptămânii viitoare. Reprezentanţii spitalului au transmis că au început şi o anchetă internă.