Romina, fiica fostului internaţional Iosif Rotariu, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare, în primă instanţă, pentru că a bătut un copil până i-a rupt piciorul, în grădiniţa la care lucra ca îngrijitoare.

Magistraţii Judecătoriei Timiş au obligat-o şi la plata unor despăgubiri în valoare de 100.000 de euro, faţă de 500.000 de euro, cât ceruseră părinţii copilului bătut drept daune morale.

Articolul continua dupa recomandari

Fiica lui Iosif Rotariu condamnată la 4 ani de puşcărie cu executare, în primă instanţă

Pe lângă condamnarea de 4 ani şi 4 luni, instanta i-a interzis Rominei Rotariu să mai exercite profesia de educator/ingrijitor de copii sau de a desfasura vreo activitate platita care implica supravegherea copiilor, pe o perioada de 5 ani de la executarea pedepsei.

"Inculpatul va executa pedeapsa rezultantă de 4 ani şi 4 luni închisoare, în regim de detenţie. În baza art. 45 C.pen., art. 66 alin. 1 lit. a), b) şi g) C.pen., interzice inculpatei ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de fi tutore sau curator, dreptul de a ocupa funcţia sau de a exercita profesia ori meseria de educator / îngrijitor de copii sau de a desfăşura o activitate remunerată care implică supravegherea copiilor, pe o perioadă de 5 ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate", a comunicat instanţa.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.