Începând de mâine, litoralul românesc se poate lăuda cu ceva ce nu are nimeni în Europa. Vom avea prima plajă terapeutică de pe continent, una special amenajată pentru persoanele cu dizabilităţi.

Rampe speciale, cărucioare mobile plutitoare sau acces la diverse ateliere. Toate vor fi puse la dispoziţia celor în nevoie, pe Plaja 3 Papuci, situată pe Faleza de Nord. Este un concept unic în Europa care îmbină zone de relaxare cu ateliere de terapie. 

Articolul continua dupa recomandari

Adrian a fost cel care a văzut o astfel de plajă în îndepărtata Americă. Şi s-a gândit că nu ne-ar strica deloc nici nouă aşa ceva. Din câteva schițe trasate pe hârtie, planul a devenit unul dintre cele mai ambițioase proiecte din România.

Zonele de lucru sunt destinate recuperării persoanelor cu dizabilități, dar si însoţitorilor lor, care se pot relaxa în spaţii special amenajate.

Acum mai sunt de pus la punct doar ultimele detalii. Personalul va fi format din voluntari care vor să le ofere celor mai puţin norocoşi o rază de speranţă. 

Şi mamele vor putea ajunge mai usor la plajă cu copiii.

În România, există la ora actuală aproape 800.000 de persoane cu dizabilităţi. Numai în judeţul Constanţa sunt peste 20.000 de oameni cu nevoie speciale.