Situaţie stânjenitoare pentru românii care au intrat în ultimele zile pe site-urile pentru adulţi. Cine a căutat filme româneşti are toate şansele să fi descărcat şi un virus. Victimele s-au trezit că pe monitor le apare sigla Poliţiei Române şi sunt ameninţaţi că au trei optiuni. Prima e să plătească 100.000 de lei, a doua e să meargă la închisoare sau să plătească pe loc o sancţiune de 400 de lei.

Un mesaj alarmant, aparent semnat chiar de Poliţia Română, le-a apărut în faţă celor care au intrat în ultimele 48 de  ore pe site-uri româneşti pentru adulţi. 

Articolul continua dupa recomandari

Computerul este blocat! S-a încălcat legea. Codul Penal prevede o amendă de până la 100.000 de lei sau privarea de libertate de la 4 până la 9 ani. Sunteţi iertaţi dacă în 48 de ore plătiţi o amendă de 400 de lei, transmit printr-un mesaj hackerii.

Mulţi au achitat aşa-zisa amendă cerută în schimbul deblocării computerului. Ba chiar au sunat la 112 pentru a se asigura că nu merg la închisoare. Abia atunci au descoperit adevărul.

Poliţia Română nu blochează calculatoarele nimănui şi nici nu trimite mesaje referitoare la amenzi sau infracţiuni săvârşite. Victimele unor astfel de campanii de ransomeware au venit şi au depus plângeri la unităţile de poliţie, explică un specialist al Poliţiei.

12 români au sesizat până acum autorităţile, dar poliţia estimează că sute de conaţionali ar fi fost victimele hackerilor de pe site-uri xxx.

BOGDAN BOTEZATU, specialist în infracţionalitate informatică:
Îşi pierd informaţii foarte importante cum ar fi lucrări de licenţă, fotografii, istoric de documente. Sunt forţaţi să plătească să îşi ia informaţiile înapoi.

Ultimele studii arată că 25 la sută dintre tinerii români cu vârsta între 14 şi 18 ani petrec zilnic trei ore doar pe site-urile pentru adulţi.