Black Friday nu mai este doar o zi a reducerilor, ci o sărbătoare a cumpărăturilor care durează chiar şi o lună. De la electronice şi electrocasnice, până la bilete de avion şi maşini de lux - milioane de produse vor pleca în aceste zile din depozitele curierilor spre clienţi. Care, la fel ca retailerii, îşi fac tot mai bine temele, de la an la an. Mulţi au urmărit ofertele pe tot parcursul anului şi nu cad în capcana aşa-ziselor reduceri.  

Peste jumătate dintre români vor cumpăra măcar un produs de Black Friday, arată studiile comercianţilor. Iar un client din trei va fi din mediul rural. Mai mult decât atât, vestea reducerilor pe site-urile din ţară a ajuns şi peste hotare. 

Articolul continua dupa recomandari

Iulian Stanciu, CEO al unui retailer: Vedem o creştere foarte mare a produselor comandate din afara ţării, pentru cei dragi, de acasă. Oamenii din străinătate îşi comandă în principal televizoare şi alte electrocasnice

De Black Friday, însă, coşul de cumpărături arată diferit de la an la an. Ofertele nu se mai rezumă doar la gadgeturi şi la obiecte de uz casnic. 

Iulian Stanciu, CEO al unui retailer: Avem şi produse speciale. De exemplu, pachete turistice în România şi în ţară. Avem bilete de avion reduse cu 50%. Avem chiar şi un Ferrari. Avem, în premieră, cafea. Două pachete la preţ de unul 

Ferrari-ul amintit va avea o reducere de 45.000 de euro, iar specialiştii abia aşteaptă să vadă dacă se va vinde.

Se vinde sau nu, cert este că noiembrie va fi cea mai profitabilă lună din an atât pentru vânzători, cât şi pentru curieri. 

George Tachescu, CEO al unei companii de curierat: Ce vedeţi acum este liniştea dinaintea furtunii. Vom lucra, pe partea de preluare şi de sortare aproape non-stop. Vom lucra non-stop, de fapt. O să ajungem la peste 300 de mii de colete de expediere

Din depozitele retailerilor, coletele ajung aici, la curieri. Doar din acest depozit, de Black Friday, vor pleca în jur de un milion şi jumătate de pachete, care vor fi livrate în ţară de către 1.350 de agenţi. 

Mai mult ca niciodată se caută şi televizoarele. Un singur comerciant şi-a propus să vândă 70 de mii în aceste zile. 120 de mii de smartphone-uri, 400 de mii de produse pentru casă şi grădină, tot atâtea jocuri şi jucării şi 300 de mii de produse fashion ar urma să fie comercializate. 

Iniţial, ziua de 29 noiembrie, când este oficial Black Friday, a apărut în Statele Unite şi marca începutul perioadei de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă. Acum, e un fenomen în aproape toată lumea.