Trupurile neînsufleţite ale celor 9 români care au murit în carnagiul din Ungaria au fost aduse în localităţile lor natale.

Au fost aşteptaţi de sute de persoane, rude, vecini şi prieteni, care au plâns, i-au jelit şi s-au rugat pentru sufletele lor.

Articolul continua dupa recomandari

Oamenii nu au dormit toată noaptea, aşteptând sicriele cu cei dragi.

Lacrimi şi durere. Românii morţi în carnagiul din Ungaria au ajuns acasă. Sute de oameni plâng şi suspină (Video)Vezi 11 imagini în Galerie

Ministerul Afacerilor Externe a suportat toate costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

Lacrimi şi durere. Românii morţi în carnagiul din Ungaria au ajuns acasă. Sute de oameni plâng şi suspină (Video)Vezi 11 imagini în Galerie

Şaisprezece copii din comunele mureşene Mica şi Bălăuşeri şi-au pierdut părinţii în urma accidentului de microbuz produs marţi în Ungaria şi soldat cu nouă morţi, ei urmând să fie evaluaţi de către reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Primarii celor două comune s-au angajat să găsească resurse pentru a sprijini familiile victimelor, unele având greutăţi financiare.

Accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde microbuzul în care se aflau nouă români s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens.

Şoferul microbuzului în care au murit 9 români, în Ungaria, Petru, era live pe facebook în momentul accidentului. Imaginile cu impactul care a dus la carnagiu sunt ultimele cu el în viaţă.