17 români se află la bordul navei de croazieră aflată în carantină în Japonia, după ce mai mulţi pasageri au fost infectaţi cu coronavirus.

Ministerul Afacerilor Externe de la București transmite că doi dintre cei 17 cetățeni români sunt turiști, iar ceilalți 15 sunt membri ai echipajului navei.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, Consulatul General al României la Hong Kong a solicitat, în regim de urgență, autorităților locale, informații cu privire la prezența unor cetățeni români la bordul unei nave andocate la Hong Kong. 

Până la acest moment, autoritățile locale nu au notificat Consulatul General cu privire la existența unor cetățeni români printre pasagerii navei, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea vreunui cetățean român în legătură cu această situație.

Ambasada României la Tokyo și Consulatul General al României la Hong Kong continuă demersurile pe lângă autorităţile locale pentru obținerea de informații suplimentare și sunt pregătite să acorde asistenţă consulară dacă situația o va impune, transmite MAE.

Zece persoane aflate la bord, infectate cu coronavirus

O navă de croazieră, cu 3.700 de persoane la bord, este în prezent acostată în Golful Yokohama din Japonia, sub carantină timp de 14 zile, după ce 10 persoane aflate pe vas au fost confirmate că au coronavirus.

Dintre cele 10 persoane confirmate cu coronavirus, nouă sunt pasageri și unul este membru al echipajului, a declarat operatorul de croazieră într-un comunicat.

Cele zece persoane testate pozitiv au fost debarcate miercuri şi au fost spitalizate.

Restul pasagerilor şi echipajului a fost somat să rămână la bord o perioadă de cel puţin 14 zile.

Numărul deceselor în China, provocate de coronavirus, a ajuns la 562 de persoane.