O tânără româncă a fost salvată miraculos, după ce o avalanşă a îngropat-o pe o pârtie de schi din Franţa. În vârstă de 29 de ani, femeia a suferit răni grave, dar a fost găsită în viţă, sub mormanul de zăpadă.

Vineri la prânz, o avalanşă a măturat o porţiune de versant din staţiunea franceză Valmeinier, panta spre Crey du Quart, surprinzând doi români, un bărbat de 31 de ani şi o femeie de 29 de ani. Nu era o pârtie omologată, cei doi schiind acolo pe proprie răspundere, într-o zonă interzisă.

Articolul continua dupa recomandari

Avalanşa a măturat-o pur şi simplu pe tânăra femeie, îngropând-o în zăpadă. Salvamontiştii au fost imediat alertaţi şi au ajuns extrem de rapid la locul tragediei, scrie Le Duphine.. 

Din fericire pentru ea, tânăra româncă purta un dispozitiv de balizaj pentru avalanşe, care emitea semnale, şi astfel a putut fi localizată aproape imediat după ce avalanşa a luat-o pe sus.

Femeia a suferit fracturi la bazin şi la membrele superioare şi a fost transportată cu elicopterul la spitalul din Saint-Jean-de-Maurienne.

Bărbatul care o însoţea a scăpat fără nicio rană.