O româncă fugară de 31 de ani, din Suceava, se ascundea în Italia de 5 ani, fiind dată în urmărire cu mandat european.

Femeia, căutată în toată Europa din 2014, a fost condamnată în România la 6 ani de închisoare, pentru numeroase furturi şi un prejudiciu uriaş.

Articolul continua dupa recomandari

Cristina Betean se ascundea unde credea că nu o găseşte nimeni

Cristina Betean a putut să fugă din România în Italia, înainte să fie condamnată la 6 ani de închisoare şi a stat ascunsă până când autorităţile italiene au făcut o verificare într-o tabără de romi din Poggiofranco.

Odată cu mai multe persoane reţinute, poliţiştii au descoperit cu stupoare că tânăra este căutată în toată Europa de 5 ani.

Poliţia Română o dăduse în urmărire europeană de 5 ani

Mai mult, Poliţia Română are afişată pe site fotografia femeii şi, deşi existau informaţii că femeia se ascunde în Italia, de 5 ani nu s-a reuşit prinderea ei.

Astăzi, echipa de investigaţii italiană, în colaborare cu Interpol, a permis localizarea femeii în tabăra de romi din Poggiofranco, unde a fost arestată.

Cristina Betean se află în custodia Poliţiei italiene şi urmează să fie extrădată în România, infomează barilive.it

Cristina Betean, unul dintre cei mai vechi urmăriți general din județul Suceava

Tânăra, cu domiciliul în comuna Bălăceana, este autoarea a zeci de fapte de furt din locuințe comise în  mai multe localități ale județului, în special în zona Fălticeni și Rădăuți şi este unul dintre cei mai vechi urmăriți general din județ, cu trei mandate de executare a unor pedepse.

Femeia a și fost arestată preventiv în urma comiterii unora dintre furturi, însă din motive stranii, a fost lăsată în libertate, fapt care i-a permis să fugă în Italia.

Cristina Betean se afla pe lista de urmăriți general a Inspectoratului General al Poliției Române de 5 ani.