Un român, şeful unei bande de hoţi din Spania, jefuia doar în zilele în care horoscopul îi era favorabil. Românul consulta zilnic astrele, ca să afle în ce zile e propice să plece la furat.

Românul, care era contorsionist, conducea un grup de spărgători de case folosindu-se de abilitatea sa de a se strecura prin spaţii extrem de înguste. În vârstă de 55 de ani, acesta conducea o bandă formată din doi spanioli de 46, respectiv 22 de ani, şi o femeie din Venezuela, 24 de ani.

Articolul continua dupa recomandari

Toţi cei 4 au fost arestaţi la Barcelona. În octombrie anul trecut au dat ultima lovitură, la un bar din Nou Barris, unde au dat o gaură în perete prin care s-a strecurat românul contorsionist.

Înainte de a organiza jaful, au dezvăluit poliţiştii catalani într-o conferinţă de presă, liderul grupului consulta horoscopul, pentru a alege cea mai bună zi pentru a acționa și, odată fixă ​​data, punea la punct un plan detaliat, scris, fiecare membru al bandei având sarcini precise.

Poliţia nu a identificat felul în care hoţii au cheltuit banii. Românul locuia singur cuc într-o colibă dintr-o pădure, la Sentmenat, mobilată sumar şi fără dotări exoebitante. Banda se folosea când dădea spargeri de două maşini de tern vechi.

În 2010, românul a fost identificat pe trăzile din Barcelona oferind spectacole de contorsionism. Ulterior a dispărut din zoan turistică a oraşului.

Românul a ajuns la închisoare şi va fi judecat pentru mai multe capete de acuzare.