Un al treilea român a fost rănit, după furtuna puternică din Halkidiki, Grecia, anunță Consulatul General al României la Salonic. Anunțul vine după ce doi turişti români, o femeie de 54 de ani şi un băiat de 8 ani, și-au pierdut viața în urma fenomenelor meteo violente.

Autoritățile române fac eforturi pentru a obține informații despre identitatea românilor morți în Grecia, precum și despre starea de sănătate a persoanei rănite, însă, din cauza condițiilor meteo, dar și a defecțiunilor la rețeaua electrică din zonă, comunicarea cu reprezentanții locali se desfășoară cu dificultate.

Articolul continua dupa recomandari

Cei doi români au murit după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia, Halkidiki, s-a prăbuşit din cauza vântului foarte puternic, a ploii şi a bucăţilor de gheaţă.

Consulatul General al României la Salonic are în atenție evenimentele legate de incidentul petrecut la data de 11 iulie, în Halkidiki, Republica Elenă, în urma căruia doi cetățeni români și-au pierdut viața și altul a fost rănit.

Reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului, identitatea persoanelor decedate și identitatea și starea de sănătate a persoanei rănite.

În urma demersurilor consulatului general, autoritățile locale au precizat că doi cetățeni români au decedat, iar altul a fost rănit, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.  

În context, menționăm că, la acest moment, din cauza condițiilor meteo și a unor defecțiuni la rețeaua de alimentare cu energie electrică în zonă, comunicarea cu autoritățile locale se desfășoară cu dificultate.

O echipă consulară mobilă s-a deplasat în zonă pentru a obține mai multe informații cu privire la acest incident și pentru a acorda asistență consulară.

Consulatul General al României la Salonic monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, cu cetățeanul român care este internat, fiind pregătit să acorde asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces pentru cei doi cetățeni români. - comunicat Consulatul General al României la Salonic

Furtună puternică în Halkidiki, Grecia, doi români morți

Ploile și rafalele puternice de vânt au făcut ravagii în stațiunea grecească Halkidiki. Imaginile de la locul tragediei sunt teribile.

Un bărbat care se afla în taverna grecească, în momentul în care acoperişul s-a prăbuşit peste români, a povestit scene înfiorătoare.

Despre femeia româncă, martorul a declarat că, din nefericire, nu a mai putut fi scoasă. A murit pe loc, strivită sub greutatea acoperişului.

"Pe femeie nu am putut să o scoatem. Copilul era aici, afară, nu mai respira. L-a luat soţia mea, l-a dus la spital, unde a şi murit. Femeia şi copilul erau străini, sunt mulţi turişti în această perioadă. Nu am mai trăit aşa ceva. Au ridicat toate chioşcurile şi le-au adus aici, grămadă", a mărturisit bărbatul.