Un bărbat de 40 de ani, cetățean român, înarmat cu două macete, a spart uşa apartamentului unde locuiau 5 africani, vecini cu el, şi i-a atacat, încercând să îi ucidă.

Motivul, potrivit presei italiene, ar fi fost unul rasist, în timpul atacului românul ar fi strigat câteva remarci rasiste la adresa africanilor.

Articolul continua dupa recomandari

Românul, de mai mulți ani rezident în Colle Val d'Elsa, a fost arestat noaptea trecută de către Poliția Unității Mobile din Poggibonsi. Mai multe echipaje de poliţie au intervenit.

Românul a spart uşa apartamentului unde locuiau 5 africani, înarmat cu două macete în mână şi s-a năpustit asupra acestora. Tinerii au fugit pe unde au putut, unul dintre ei reuşind să sune la numărul de urgenţă.

Cei 5 sunt solicitanți de azil, provin din Africa Centrală şi erau cazaţi de către autorităţi în apartamentul respectiv, până la finalizarea formelor legale.

Tinerii povestesc pentru presa locală că se uitau liniștiţi la televizor, când, la un moment dat, uşa s-a izbit de perete şi în prag era un bărbat înarmat cu două cuţite uriaşe, care s-a repezit spre ei urlând că îi omoară, făcând remarci rasiste. 

Procurorii precizează că românul se afla într-o stare avansată de ebrietate.

Bărbatul a fost arestat și închis de carabinierii din Poggibonsi. El este acuzat de atac agravant, încălcarea proprietăţii private, distrugere, violență, amenințări și port ilegal de armă.