Moartea româncei Iuliana Cătălina Bucătaru, anul trecut, a făcut mare vâlvă în Italia, procurorii italieni arestându-l pe Andrei Feru, fostul iubitul al româncei pentru crimă şi cerând 24 de ani de puşcărie.

Chiar de atunci românul a spus că nu el a omorât-o pe Iuliana, însă procurorii italieni erau neclintiţi. Iată că Andrei Feru a fost achitat de Curtea de Apel din Aquila, pe motiv că crima...nu există.

Articolul continua dupa recomandari

Român achitat de crimă în Italia, procurorii ceruseră 24 de ani de puşcărie

Andrei Feru, un român în vârstă de 54 de ani, a fost arestat în februarie 2018, iar în urma rechizitoriului procurorilor, românul a fost acuzat de crimă. El ar fi fost vinovat de uciderea româncei Iuliana Cătălina Bucătaru, o femeie de 38 de ani, cu care a avusese o aventură amoroasă. 

Ieri, 14 martie 2019, Curtea din Aquila l-a achitat pe românul Andrei Feru de acuzaţiile de crimă, deoarece crima...nu există, precizează agenţia de presă ANSA.

Rănile victimei nu au fost provocate de Andrei Feru

Andrei Feru şi-a declarat de la început vinovăţia, apoi a invocat dreptul de a nu da declaraţii, după care procurorii au cerut 24 de ani de închisoare. Avocatul românului spune că deşi apreciază toată munca procurorilor italieni, în sfârşit s-a făcut dreptate.

"Expertiza a fost decisiva pentru achitarea acuzatului. Apărarea, care s-a bazat pe raporturile medicilor legişti a fost capabilă sa demonstreze că leziunile suferite de victimă, care i-au provocat moartea, au fost, de asemenea, compatibile cu o cădere accidentală a victimei, dar neprovocate de Andrei Feru. De asemenea, apreciez munca depusă de carabinieri în timpul investigațiilor", a declarat avocatul românului.

Astfel, avocatul italian, care a precizat şi ei de la începutul procesului că românul este nevinovat, a reuşit să-l salveze pe român de la peste două decenii de puşcărie, pe care le-ar fi petrecut în închisoare, complet nevinovat.