Un român în vârstă de 35 de ani a murit într-un accident, în Cambodgia, după ce două bărci cu turişti s-au ciocnit lângă insula Koh Rong Sanloem, în largul coastei Sihanoukville.

Românul Bogdan Mihail Ciucă a murit în accident, iar o altă persoană a fost rănită grav și dusă de urgenţă la spital.

Articolul continua dupa recomandari

O barcă turistică cu pasageri străini, condusă de un bărbat în vârstă de 47 de ani, Kong Ki, se îndrepta spre digul Bora, când, dintr-o dată, s-a ciocnit cu o altă navă turistică, condusă tot de un localnic, cu 16 pasageri la bord.

Românul făcea parte dintre pasagerii din a doua ambarcaţiune, care s-a şi scufundat. Imediat după accident, se pare că românul s-a înecat.

Pasagerii supraviețuitori au fost luaţi de o altă navă și au fost duşi la țărm. Corpul lui Bogdan a fost trimis la spitalul provincial Sihanoukville, care aşteaptă o decizie din partea Ambasadei României, în legătură cu repatrierea, informează amapapa.news

Ambasada României cere informaţii suplimentare

Ambasada României la Hanoi are în atenție cazul cetățeanului român decedat în accidentul maritim produs la data de 27 noiembrie 2018, în provincia Sihanouk, Cambogia.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la acest caz.

În urma demersurilor ambasadei, autoritățile locale au confirmat faptul că victima este cetățean român.

Ambasada României la Hanoi monitorizează cu prioritate situația, menține contactul în permanență cu autoritățile locale și cu familia cetățeanului român, fiind pregătită să acorde asistență consulară, în limita competențelor legale, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsuflețit și eliberarea certificatului de deces.