Un bărbat din Neamţ a stat o săptămână în arestul carabinierilor din Civitavecchia, spre disperarea familiei, după ce a fost confundat cu un infractor periculos, din Republica Moldova.

Constantin a încercat să explice că nu are nicio legătură cu persoana respectivă, însă italienii nu s-au lăsat înduplecaţi şi l-au ţinut închis până când şi-au dat seama că nu este cine credeau ei.

Articolul continua dupa recomandari

Român ţinut nevinovat în arest o săptămână, în Italia

Constantin Macovei, din Podoleni, a fost oaspetele arestului din Civitavecchia timp de o săptămână, după ce autorităţile italiene l-au confundat cu un infractor periculos din Republica Moldova, condamnat la închisoare şi căutat cu mandat european.

Bărbatul a fost ținut o săptămână arestat în baza unor informații eronate pe care poliția din Italia a spus că le-a primit de la INTERPOL. Concret, Constantin a fost confundat cu Calestru Vladimir, poreclit "Guzun", un infractor din Moldova dat în urmărire de Poliția Română.

Nu se ştie ce asemănări izbitoare i-au făcut pe poliţiştii italieni să-i confunde pe cei doi bărbaţi, având în vedere că trăsăturile fizice diferă destul de mult.