A început cu adevărat sezonul estival. Este un weekend plin pe litoral, iar vremea e superbă. 27 de grade, fără nori, fără ploaie. Doar soare puternic, iar turiştii vor să plece acasă cu un bronz cât mai intens. Mulţi însă nu ţin cont de indicaţiile dermatologilor şi se expun periculos.

Cât timp e lumină, distracţia pe plajă e neîntreruptă. Nici măcar soarele arzător nu-i sperie pe tinerii dornici de un bronz perfect.

Articolul continua dupa recomandari

La orele amiezii, soarele este la intensitatea lui maximă din zi. Cu toate acestea oamenii ignora sfaturile medicilor şi găsesc tot felul de scuze pentru a rămâne toată ziua în bătaia soarelui.

Sunt turişti care stau la plajă când razele solare sunt cele mai periculoase. Unii cred că au găsit soluţia de protecţie. În locul cremelor, folosesc ulei de măsline sau chiar... bere. 

Amalia Anghel, medic dermatolog:
Pielea se bronzează, dar, din păcate, bronzul aduce nişte modificări în pielea noastră. Şi cu timpul culegem nu doar aspectele acestea plăcute, cum este culoarea, ci şi apariţia de leziuni cutanate şi chiar de cancer cutanat. 

Turiştii care au copii sunt ceva mai precauţi. 

Medicii recomandă ca pe timpul verii să consumăm multe fructe şi legume şi să ne hidratăm cu apă, ceaiuri şi sucuri cu mai puţin zahăr.