Situaţie inedită la Spitalului Judeţean din Craiova! Firma care asigură masa medicilor de gardă refuză să mai livreze gratuit la cantină mâncare şi pentru rezidenţi. Ar fi prea mulţi de hrănit. Decizia a provocat protestul medicilor angajaţi în spital. În schimb, Ministrul Sănătăţii spune că doctorii primesc indemnizaţie de hrană, astfel că nu le-a fost încălcat niciun drept.

De la întâi ianuarie, rezidenţii din spitalul craiovean au fost anunţaţi că nu mai primesc masă gratuită în timpul gărzii. Aşa cum se obişnuia până atunci.

Articolul continua dupa recomandari

Cristina Geromăneanu, purtator de cuvant SCJU Craiova: Pot servi masa in continuare dar contra cosrt contravaluarea fiind de 10 lei pe zi. Motivul este acela ca numarul medicilor rezidenti a crescut foarte mult în acest an

Noile reguli au fost comentate de medici şi pe reţelele de socializare. Iar reacţiile au fost diverse.

Şefa ministerului Sănătăţii spune însă că situaţia de la spitalul craiovean este de fapt o neînţelegere a legislaţiei. Spitalul nu are obligaţia de a da hrană fără cost medicilor şi rezidenţelor care oricum primesc o indemnizație lunară de 270 de lei pentru hrană.

Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii: Eu cred ca daca acest lucru le era explicat medicilor cum că nu li s-a diminuat indemnizatia de hrana si ca nu pot sa primeasca masa gratuita de la spital, cred că ar fi înţeles.

Potrivit grilei de salarizare, un rezident poate câştiga între 2.500 şi 6.000 de lei lunar. Pe de altă parte, sunt nişte probleme şi în ceea ce priveşte contractele făcute de spital cu firma care livrează mâncarea pentru medici şi pacienţi. O comisie de control a ministerului anchetează cazul.