Există un loc în ţară unde merită să mergi cel puţin o dată în viaţă. În fiecare primăvară, în comuna Zau de Câmpie din Mureş, mii de oameni se duc acolo, curioşi să vadă dacă este la fel de frumos pe cât aud că este.

E o norocoasă. Pentru că ori de câte ori simte nevoia să se relaxeze, adolescenta vine pe câmpul cu bujori. Şi îşi ia şi prietenele cu ea.

Articolul continua dupa recomandari

O doamnă a venit cu soţul şi cu copilul ei să vadă bujorii sângerii. S-a născut chiar în localitate, în Zau de Câmpie, dar niciodată, până acum, n-a mers să-i vadă. N-a avut timp.

Rezervaţia din Mureş este unică în Europa. E singurul loc din interiorul arcului carpatic unde cresc bujorii de stepă. Aflată pe şoseaua dintre Luduş şi Beclean, rezervaţia merită vizitată în lunile aprilie - mai. Mai târziu nu, pentru că florile se scutură.

Bujorii din Zau de Câmpie se întind pe o suprafaţă de 3,5 hectare şi sunt ocrotiţi de lege. Au apărut în această zonă acum 10 mii de ani, susţin specialiştii. De mulţi ani încoace, mii de turişti vin să-i admire şi să-i fotografieze.