40 de bucătari din toată ţara, care au lucrat în noaptea dintre ani, s-au strâns aseară la Orlat, în Mărginimea Sibiului, pentru a sărbători Revelionul. Locul ales pentru petrecere a fost un conac boieresc şi asta pentru că tema revelionului a fost bufetul regal, inventat în urmă cu sute de ani de regii Angliei.

Masa plină cu bucate tradiţionale organizată în stil boieresc le-a marcat perfect trecerea dintre an, chiar dacă a fost sărbătorită cu câteva zile întârziere.

Articolul continua dupa recomandari

Radu Zarnescu, bucatar: Fiecare a venit cu câte un ingredient de acasă, cu câte un condiment, cu câte o băutură. Pentru că bufetul în spirit regal înseamnă o aglomerare mare de preparate distinse şi, să le spunem aşa, cu un look deosebit. 

Două zile au lucrat intens bucătarii pentru acest festin împărătesc. Echipa dobrogeană a venit cu un preparat regal - raţă umplută cu sarmale - vedeta revelionului. O zi întreagă a stat pe foc, ca rezultatul să fie unul excepţional.

Nici peştele nu a lipsit din peisajul domnesc al bucătarilor.

Conacul din Sibiu le-a creat ambientul regal potrivit. Mai ales că organizatorii se gândeau de mult timp la un asemenea eveniment.

40 de bucatari profesinisti din toata tara s-au strans la Orlat, in Marginimea Sibiului, sa petreaca la Revelionul bucatarilor. Locul ales pentru petrecere a fost un conac boieresc pentru ca tema revelionului a fost bufetul regal inventat in urma cu sute de ani de regii Angliei. Bucatarii au pregatit o masa imparateasca, plina cu preparate sofisticate.

Cei 40 de bucatari au lucrat in noaptea de Revelion, iar acum au venit sa se distreze, marcand trecerea in 2019 un pic mai tarziu, dar cu mese incarcate demne de un festin imparatesc.

Radu Zarnescu, bucatar: Am vrut sa aducem in prim plan istoria bufetului care vine de la regele soarelui; suntem 40 de bucatari care au venit fiecare cu cate un preparat pentru ca bufetul asta inseamna o aglomerare de produse pe o masa imparateasca

Fiecare bucatar a gatit ceva special pentru masa cu iz regal. Rata umpluta cu sarmale a fost vedeta revelionuliu bucatarilor.

Dupa ce au inchinat o cupa cu sampanie, bucatarii s-au infruptat din preparatele sofitisticate pregatite. Bucatarii au petrecut la revelionul lor pana dimineata.