Un adevărat cartel al drogurilor au descoperit procurorii DIICOT în vestul ţării. Interlopi cunoscuţi de anchetatori ar fi constituit una dintre cele mai puternice reţele de trafic de cocaină. Ar fi livrat în cercuri restrânse, inclusiv în restaurante şi cluburi. După percheziţii-maraton, zeci de audieri au fost demarate. În faţa procurorilor a fost chemat şi un poliţist. Iar un politician din Timişoara recunoaşte că interlopul acuzat că proteja reţeaua este prietenul lui. 

Ora 6 dimineaţa. Zeci de jandarmi şi echipe antidrog intră simultan în 25 de vile, apartamente şi restaurante din Timişoara şi Oradea. Peste 40 de persoane sunt vizate. 

Articolul continua dupa recomandari

În locuinţele suspecţilor sunt găsite arme albe, bani şi droguri. Anchetatorii spun că nucleul grupării era format din interlopi cunoscuţi pentru şantaje, reglări de conturi, extorcări. Printre suspecţi este şi Lucian Boncu, unul dintre liderii interlopilor din vestul ţării. 

Procurorii au informaţii că în ultimii doi ani mai mulţi traficanţi de cocaină au acaparat Timişoara şi Oradea. Drogurile erau aduse din Spania şi vândute pe piaţa locală. Orice problemă care ar fi putut să apară era... "rezolvată" de Boncu. 

”Acesta asigura protecția principalilor dealeri, iar în cazul în care între unii dintre dealeri apăreau conflicte, intermedia normalizarea relațiilor, în vederea derulării fără incidente a activității infracționale.  Pentru sprijinul acordat, acesta era recompensat periodic fie cu diferite sume de bani rezultate din traficul de droguri, fie prin oferirea de droguri pentru consum.”, explică DIICOT, într-un comunicat.

Cel care acoperea întreaga reţea era cunoscut şi de politicieni. De pildă, Ioan Nasleu, fost senator şi fost consilier al primarului din Timişoara, a fost filmat la începutul acestui an într-un club din oraş în timp ce îi făcea dedicaţii inclusiv lui Lucian Boncu, condamnat de două ori pentru violenţă şi cercetat penal după ce a lovit mortal o femeie în timp ce îşi conducea maşina sub influenţa drogurilor.  

IOAN NASLEU, fost consilier: Mă dezic de faptele care au acţiune probabilă. Doar că vă spun, nu am consumat. Sunt prieten cu toată lumea. Cine va greşi să plătească. Dacă va plăti, după ce va ieşi din puşcărie tot prietenul meu va fi. Îmi asum declaraţia asta.

Primarul din Timişoara a transmis felicitari DIICOT şi Poliţiei Române. Potrivit anchetatorilor, traficanţii aveau reguli stricte. Drogurile erau consumate fie în locuinţe ştiute doar de dealeri, fie într-un restaurant cu circuit închis din Timişoara.

Ilin Drăgan, poliţist pus la dispoziţie în cadrul IPJ Timiş, a fost şi el adus la audieri. În 2016 a fost acuzat că ajuta la falsificarea banilor şi a documentelor de identitate. Acum, este martor în dosarul interlopilor. Însă anchetatorii verifică şi dacă ştia despre traficul şi consumul de droguri din vestul ţării. Banii reţelei erau folosiţi apoi în activităţi de cămătărie.