Decizia a venit ca urmare a faptului ca, pe 15 martie, terasele sezoniere din centrul vechi vor fi deschise, iar activitatea economica trebuie deblocata, potrivit jurnalul.ro.

Normele stabilesc reguli clare privind suprafetele teraselor, tipul de mobiler, siguranta cetatenilor, precum si obligatia agentilor economici de a asigura conditiile privind stabilitatea si siguranta imobilelor in dreptul carora se amenajeaza terasele. Astfel, sunt interzise jardinierele de plastic si plantele decorative artificiale, construirea platformelor, utilizarea covoarelor din materiale plastice, mobilierul pliant sau din plastic.

Articolul continua dupa recomandari

In plus, umbrelele teraselor din Centrul Vechi nu trebuie sa aiba alte culori decat cele din cromatica alb-beige, iar amplasarea de cortine de protectie impotriva vantului si ploii pe terase este interzisa.

De altfel, singura publicitate permisa este cea pentru local si pentru firma contractata pentru amenajarea terasei, cu respectarea paletei cromatice si achitarea taxei de publicitate.

Muzica si spectacolele live organizate pe terase se vor termina la ora 22.00, iar organizarea de evenimente festive private, precum nunti si botezuri, pe terasele din Centrul Istoric este interzisa.

Proiectul s-a aflat in dezbatere publica pentru 30 de zile.

Foto: Intact Images