Rectorul și prorectorul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza au fost plasați sub control judiciar de DNA. Adrian Iacob și Petrică-Mihail Marcoci sunt acuzați de instigare la șantaj.

Rectorul și prorectorul Academiei de Poliție au fost vizați în cazul jurnalistei Emilia Șercan, care a fost amenințată cu moartea.

Articolul continua dupa recomandari

Adrian Iacob și Petrică-Mihail Marcoci au fost plasați joi seară sub control judiciar, pentru instigare la șantaj. Potrivit DNA, ei au determinat un angajat al Academiei de Poliție să îi trimită Emiliei Șercan mesaje de amenințare cu moartea, pentru ca jurnalista să renunțe la investigația de plagiat.

”La sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, inculpaţii Iacob Adrian şi Marcoci Petrică-Mihail, rector, respectiv prorector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, l-au determinat pe inculpatul Bărbulescu Gheorghe Adrian să transmită unei persoane, jurnalist de investigaţie – persoană vătămată, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger) pentru a o constrânge să înceteze investigaţiile jurnalistice care îl vizau pe rectorul Academiei de Poliţie, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională. Concomitent, cei doi instigatori i-au promis poliţistului care a trimis efectiv mesajele de ameninţare că îi vor asigura protecţia pentru a nu fi tras la răspundere penală şi, pe parcursul săvârşirii faptelor, chiar i-au adresat încurajări”, spune DNA într-un comunicat.

Scandalul amenințărilor a izbucnit luna trecută. Pe 25 aprilie, un ofițer de la Academia de Poliție a fost plasat sub control judiciar în urma mesajelor trimise jurnalistei Emilia Șercan.

Sursa: News.ro