Un nou atac de o brutalitate extremă a fost filmat în scara unui bloc din Galaţi! Un recidivist eliberat mai devreme din închisoare a bătut şi a tâlhărit un bătrân de 75 de ani.

Ora 10.30, dimineaţa. În scara unui bloc din Galaţi, agresorul îşi urmăreşte victima până la etajul 1, unde declanşează atacul. Cu un box din metal, îl loveşte pe bărbatul de 75 de ani de zeci de ori. Până îl pune la pământ. Apoi îi fură din buzunare telefonul mobil şi 500 de euro.

Articolul continua dupa recomandari

Bărbatul atacat a ajuns la spital cu o ambulanţă. Apropiaţii spun că se întorcea de la bancă.

Ionut Banesanu - Spitalul de Urgenta Galati: Un traumatism cranio-facial, internat pentru supraveghere şi monitorizare, starea pacientului este bună. Orice agresiune pune viaţa în pericol, indiferent de natura ei.

Gabriela Costin - IPJ Galati: Poliţiştii au identificat prezumtivul autor în persoana unui bărbat de 36 de ani din municipiul Galaţi, care în prezent se sustrage cercetărilor.

Individul este recidivist şi a fost eliberat din închisoare în vara anului trecut, după ce a beneficiat de legea recursului compensatoriu. Fusese condamnat tot pentru furt şi tâlhărie.

Este al doilea atac comis în ultimele zile de un fost deţinut, eliberat mai devreme din închisoare. Ucigaşii de la Mediaş, care în weekend au omorât un tânăr de 25 de ani, au fost arestaţi preventiv, dar au contestat deja decizia. Protestul faţă de legea recursului compensatoriu ia amploare. Au fost iniţiate petiţii prin care se cere abrogarea legii. În timp ce specialiştii atrag atenţia că, în România, infractorii nu sunt reeeducaţi în spatele gratiilor. 

DAN ANTONESCU - expert criminolog: Principalul motiv (n.r. al recidivei) îl reprezintă lipsa de supraveghere ulterioară eliberării, coroborat cu lipsa unui program de reinserţie socială a acestor oameni care pur şi simplu se trezesc liberi.

Peste 14.400 de deţinuţi au fost eliberaţi după ce au beneficiat de legea recursului compensatoriu. Dintre aceştia, peste 700 s-au întors după gratii. Unii pentru că au recidivat, alţii pentru că aveau pe rol şi alte cauze penale.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a precizat că instituţia pe care o conduce a susţinut că legea este neconstituţională.