Procurorii DIICOT au descris, în rechizitoriul înaintat judecătorilor de la Tribunalul Olt, momentul în care Luiza Melencu a fost răpită de Gheorghe Dincă, pe data de 14 aprilie 2019. Tânăra de 18 ani a făcut tot posibilul pentru a scăpa din capcana elaborată a inculpatului, însă nu a reușit.

14 aprilie, 2019. În jurul orelor 10:30 dimineața, Luiza Melencu a luat "o ocazie" din satul Radomir, comuna Dioști, județul Dolj, acolo unde locuia cu bunicii, pentru a merge la Caracal să scoată banii trimiși de mama ei, la acea vreme în Marea Britanie, prin intermediul unei sucursale MoneyGram.

Articolul continua dupa recomandari

Ghinionul a făcut ca serviciul financiar să nu funcționeze, moment în care Luiza Melencu și-a sunat bunicul și i-a spus că se va întoarce înapoi acasă, tot cu o ocazie. După o discuție telefonică purtată apoi cu mama ei, Luiza și-a sunat și tatăl, fix în clipa în care Gheorghe Dincă a oprit pentru a o lua în mașina lui, tot la ocazie.

Rechizitoriu DIICOT - În timp ce aștepta în acest loc, la orele 11:30, victima l-a apelat pe tatăl său MELENCU CLAUDIU FLORIN, cu care a purtat ultima sa convorbire (cu o durată de 47 de secunde), convorbirea încheindu-se exact în momentul în care lângă ea a oprit o mașină care se oferea să o transporte ”la ocazie”. În fapt, cel care oprise era inculpatul DINCĂ GHEORGHE, aflat la volanul autoturismului personal marca Renault Megane, de culoare gri metalizat, cu nr. de înmatriculare OT- 48 - WYW.

Anterior, cu o atenție înfiorătoare la detalii, Gheorghe Dincă, un individ precupat "preocupat până la obsesie de propria virilitate", după cum l-au descris procurorii DIICOT, își transformase mașina într-o adevărată fortăreață, din care nicio victimă nu putea scăpa.

Rechizitoriu DIICOT - Autoturismul era echipat cu geamuri negre și parasolare de culoare neagră, pentru a face dificilă observarea persoanelor aflate în interiorul acestuia și, totodată, fusese special modificat pentru ca geamurile acesteia să nu poată fi acționate de pasagerii aflați pe bancheta din spate, deblocarea portierele putând fi efectuată exclusiv de către șofer.

Gheorghe Dincă s-a prefăcut că are intenții bune

Potrivit procurorilor, Dincă a deschis portiera din spate, moment în care Luiza Melencu s-a așezat pe banchetă, nebănuind ce urmează.

Rechizitoriu DIICOT - Inculpatul DINCĂ GHEORGHE a condus inițial autoturismul din mun. Caracal spre localitatea Radomir, antrenând o discuție cu victima MELENCU MIHAELA LUIZA, întrebând-o dacă face naveta la Caracal, fata răspunzându-i cu sinceritate că a venit la Caracal să ridice o sumă de bani, însă acei bani nu au sosit din afara țării. Din acel moment, conform planului conceput anterior, inculpatul a început să o chestioneze pe tânără, conform propriilor susțineri, întrebând-o dacă aceasta are prietene care fac sex pe bani, răspunsul fetei fiind afirmativ.

Potritiv procurorilor, Gheorghe Dincă a încercat să îi dea bani Luizei Melencu în schimbul favorurilor de natură sexuală, în fata, contrariată, a refuzat categoric, în mai multe rânduri.

Rechizitoriu DIICOT - Inculpatul a insistat și, conform propriei declarații, i-a mai pus încă 50 lei pe bancheta din spate, propunerea fiind în continuare refuzată de victimă. În acest timp, autovehiculul a rulat până în apropierea intrării în comuna DIOȘTI, moment în care inculpatul DINCĂ GHEORGHE a oprit pe partea dreaptă a drumului european E70, în afara părții carosabile, a procedat la blocarea portierelor din spate ale autoturismului, a coborât de la volan și a urcat lângă victimă pe locul din stânga spate.

Luiza Melencu nu a cedat nicio clipă

Văzând că fata nu cedează, Gheorghe Dincă a trecut la violență și a legat-o, transportând-o sub protecția geamurilor fumurii în casa în care locuia. În tot acest timp, niciun șofer din trafic nu a observat ce se întâmplă.

Rechizitoriu DIICOT - În tot acest timp, pe șosea au trecut autoturisme, dar având în vedere geamurile negre și parasolarele montate, tot ceea ce se petrecea în interior nu se putea observa sau auzi.

Potrivit rechizitoriului DIICOT, Gheorghe Dincă a pornit autoturismul și a continuat să se îndrepte spre comuna Dioști, doar pentru a găsi un loc potrivit să întoarcă pe drumul european. După ce a mai rulat câteva zeci de metri, a întors autovehiculul în loc și a pornit în direcția opusă respectiv spre Caracal.

Pe drum, coborând geamul portierei din stânga față în jos (partea șoferului), din mers, cu mâna stângă, a aruncat telefonul fetei pe marginea drumului european E70 pe cealaltă parte, peste calea de rulare.

Rechizitoriu DIICOT - Inculpatul DINCĂ GHEORGHE a condus autoturismul până la locuința sa din mun. Caracal, str. Craiovei, nr. 169, unde a oprit pe partea dreapta a carosabilului, lăsând motorul pornit, apoi a coborât și a descuiat poarta mică de acces, iar ulterior a deschis porțile mari din fier (prin desfacerea drugurilor ce asigură închiderea lor), grăbindu-se să introducă mașina în curte. După ce a desfăcut sistemul de închidere, inculpatul a deschis porțile mari către stradă, punându-le două pietre ca să le țină deschise și să permită accesul autoturismului. A urcat în mașină și a virat dreapta, introducând autoturismul în curte, pe aleea de acces.