Şoferul care a lovit intenţionat cu maşina un tânăr pe o trecere de pietoni din Capitală susţine că băiatul a stat câteva minute cu mâinile pe capota maşinii şi că a încercat să îl determine să plece.

Şoferul filmat în timp ce loveşte cu maşina un tânăr de 17 ani, pe care îl împinge câţiva metri cu partea din faţă a autoturismului, pe o trecere de pietoni din Capitală, susţine că filmarea este trunchiată, că băiatul nu l-a lăsat să treacă şi că l-a împins încercând să îl determine să plece. "Am greşit, dar nu am vrut să îl omor", a spus bărbatul, care la momentul incidentului se afla în maşină împreună cu soţia şi cu bebeluşul de câteva luni.

Articolul continua dupa recomandari

Şoferul, Dragoş Mihai Lazăr, care este profesor de religie la Liceul Viilor din Bucureşti, a fost audiat de poliţişti, joi, după ce tânărul de 17 ani a depus plângere la Secţia 14 Poliţie, iar dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul Omoruri, care au deschis dosar penal pe numele lui pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

La ieşirea de la audieri, şoferul a susţinut că în imaginile video postate pe Facebook nu se vede tot incidentul şi că "filmarea este trunchiată".

El a susţinut că a dat prioritate oamenilor pe trecerea de pietoni, iar tânărul de 17 ani a traversat mai încet, iar când aproape trecuse a "accelerat un pic", ceea ce l-ar fi enervat pe băiat.

"A stat trei minute cu mâinile pe capota maşinii, mi-a facut semn să cobor. Am zis că îl pot determina să plece împingându-l cu maşina. Nu am avut intenţia să îl omor", a spus şoferul.

El susţine că imediat după incident la faţa locului a venit Poliţia şi că tânărul de 17 ani nu a păţit nimic.

La momentul incidentului, bărbatul se afla în maşină împreună cu soţia şi cu bebeluşul de câteva luni.

Incidentul a avut loc în zona străzii Principatele Unite din Sectorul 4.

Tânărul de 17 ani a depus plângere împotriva şoferului la Secţia 14 Poliţie, iar dosarul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Bucureşti şi Serviciul Omoruri, bărbatul fiind cercetat pentru tentativă de omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Sursa: News.ro, Observator