Scene şocante la Spitalul Judeţean Craiova! Un şofer beat a intrat cu maşina în Unitatea de Primiri Urgenţe şi a rănit un voluntar şi o asistentă. Accidentul s-ar fi putut transforma într-o tragedie colectivă, dacă pacienţii nu ar fi fugit în ultima clipă din calea autoturismului. Şoferul le-a spus anchetatorilor că a încurcat pedalele, dar martorii vorbesc despre un gest intenţionat, din răzbunare. Bărbatul a fost reţinut. 

Martorii spun că nu a fost un acccident, ci un gest deliberat. O asistentă l-a văzut cum, înainte să intre cu maşina în Unitatea de Primiri Urgenţe, şoferul ar fi ridicat capota - posibil pentru a se proteja în impact.

Articolul continua dupa recomandari

”Am crezut că e explozie, am zis că gata, e bombă mare”, spune un infirmier.

Alarma s-a dat la ora 22 şi 15 minute. Camera de gardă era plină de oameni care aşteptau să fie consultaţi. Maşina a intrat cu viteză prin uşa glisantă de la intrare şi s-a oprit într-un stâlp de beton, chiar în faţa triajului. Pacienţii şi aparţinătorii s-au ferit în ultima clipă.

”Toată lumea de aici din sală, toţi grămadă au fugit încolo. Fum, praf. M-am speriat şi am fugit şi eu încolo, normal că am fugit după ei. M-am ţinut de bara asta de aici, unde e doamna, mai în faţă, că altfel mă împingeau şi cădeam jos”, povestește un infirmier.

Un voluntar SMURD şi o asistentă au fost răniţi uşor. La fel şi bărbatul de la volan. Medicii spun că era incoerent. Avea o alcoolemie de 0,78 miligrame per litru în aerul expirat. Anchetatorii au cerut reţinerea lui pentru tentativă de omor.

CRISTINA GEORMĂNEANU, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență din Craiova: Pacientul a afirmat că a consumat alcool, mai precis un litru şi jumătate de bere înainte să urce la volan. Nu poate să motiveze ceea ce s-a întâmplat, nu realizează ce s-a întâmplat.

Reacția șoferului

Şoferul are 39 de ani şi este din Caraş-Severin. Venise la spitalul din Craiova împreună cu iubita lui şi fiul acesteia de 17 ani. Băiatul avea o problemă minoră la degetul de la picior. Pentru că medicii nu l-au consultat imediat, individul s-ar fi înfuriat. Totuşi, la primele audieri, le-a spus anchetatorilor că a încurcat pedalele.

”Eu nu am vrut. Mi s-a întâmplat. Se poate întâmpla şi dumitale şi oricui”, a spus șoferul.

Au urmat ore critice la Spitalul Judeţean Craiova. La camera de gardă au continuat să sosească oameni care aveau nevoie de ajutor. Medicii au redirecţionat cazurile de urgenţă către un alt spital din oraş.

Acum, medicii de la Urgenţe încearcă să îşi continue activitatea. Peste intrarea distrusă, au montat o copertină provizorie. Cadrele medicale şi pacienţii stau în frig. Conducerea spitalului a declanşat o anchetă internă pentru a stabili dacă agenţii de pază ar fi putut preveni accidentul.