O înmormântare s-a transformat într-un scandal în plină stradă între un preot şi mai multe persoane îndoliate. O familie îl acuză pe omul bisericii că a ţinut slujbe de mântuială pentru că nu a primit banii ceruţi. În replică, preotul susţine că oamenii au făcut scandal pe fondul consumului de alcool.

”Îşi bate joc de atâţia oameni! Refuză să ne ducă mortul la groapă. S-a dus înainte! Uitaţi cum s-a dus înainte cu maşina, în maşină, şi ne-a lăsat aici. Ne-a lăsat cu mortul în maşină!”, strigă rudele mortului, pe înregistrarea video.

Articolul continua dupa recomandari

”Eram fix la 50 de metri”

Imaginile au fost surprinse într-o comună de lângă Bucureşti. Zeci de oameni sunt revoltaţi pentru că preotul nu însoţeşte cortegiul funerar.

”Eram fix la 50 de metri în faţă. Ei pur şi simplu s-au oprit în drum ca să-şi facă filmuleţul, că nu apucaseră să facă scandal. Eu mi-am ţinut slujba, am mers cu ei unde au vrut, m-au plimbat prin tot satul”, a declarat preotul.

”Ne-a cerut bani”

Rudele defunctului se mai plâng că preotul le-a cerut bani de mai multe ori. Inclusiv o contribuţie pe care ar fi trebuit să o plătească timp de patru ani.

”Când am ieşit din biserică, nu am ieşit din biserică până nu i-am dat toţi banii. Banii pe înmormântare, banii pe groapă, banii la capelă, banii pe curăţenie şi aşa mai departe!”, spune o rudă.

ILEANA ANĂCUŢĂ, fiica decedatului: Când am trecut cu mortul prin poartă, tot aşa ne-a cerut nişte bani. Ne-a zis că nu ne mai duce. 100 de lei pentru curăţenie, dar îi dădusem bani pentru curăţenie!

VASILE: BĂNESCU, purtător de cuvânt B.O.R.: Orice parohie are un consiliu parohial care decide în legătură cu nişte contribuţii minore, modice, legate de un loc de cimitir, dacă cimitirul aparţine Parohiei.

Rude ”puțin în stare de ebrietate”

Contactat de o echipă Observator, preotul a neagat toate acuzaţiile. Acesta a susţinut că nu a cerut niciun leu şi, de fapt, rudele au fost nemulţumite de felul în care s-au desfăşurat slujbele.

”Supărarea rudelor din Moldova, puţin în stare de ebrietate, a fost că nu le-a plăcut programul de la capelă”, a transmis preotul.

Rudele au însă altă variantă.

ILEANA ANĂCUŢĂ, fiica decedatului:  Am vrut să stăm mai mult după ora zece. Într-adevăr, l-am sunat, i-am vorbit frumos să ne lase să stăm mai mult, că era ultima seară, şi nu a vrut să ne lase. Dar nu s-a pus problema să consume cineva alcool. Domnul preot nu a avut cădelniţă, îmbrăcămintea necesară, cum se procedează.

PETRICĂ ANĂCUŢĂ, unchiul Ilenei: Deci n-a făcut evangheliile pe care trebuie să le facă. 24 de evanghelii. Evanghelia cu Lazăr la groapă nu s-a făcut. Noi dacă îi spuneam cum trebuia făcut şi trebuia să facă cerea bani la toată familia. Au dat bani şi în biserică numai ca să se facă şi tot nu s-a făcut.

Rudele nemulţumite nu au depus până acum o plângere la Arhiepiscopia Bucureştiului.