Reacţie oficială, după ce moarta nu a fost primită în biserică, la Filipeşti, în Bacău. Arhiepiscopia Romanului Bacăului spune că adevărul legat de fotografie e parţial denaturat.

O fotografie şi un mesaj postat pe pagina de Facebook Luptăm pentru România au devenit virale. O femeie din satul Filipeşti, Bacău, a murit şi preotul a refuzat să îi primească sicriul în biserică, ţinând slujba afară, cu moarta pe scaun.

Articolul continua dupa recomandari

Sute de comentarii au însoţit fotografia şi postarea, unele dintre ele fiind ale oamenilor care au cunoscut familia. Soţul femeii, care fusese îngropat cu două zile înaintea ei, a avut parte de acelaşi tratament, sicriul fiind ţinut afară.

Sătenii spun că asta s-a întâmplat pentru că familia era una nevoiaşă şi nu a plătit taxa la biserică. Dar că nu preotul a luat decizia de a ţine moarta afară, ci o anume Tinca, femeia care vinde lumânări în biserică.

Preot Daniel Alexandru Zamfir, purtător de cuvânt la Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a declarat însă că de fapt moarta a stat pe scaune 23 de minute, în urmă cu o săptămână, în ziua înmormântării. Iar asta s-a întâmplat pentru că preotul din sat a avut o operaţie şi a trebuit să ajungă alt preot, care a întârziat.

Oficialul Arhiepiscopiei spune că biserica a făcut gratuit înmormântarea şi se abţine să comenteze afirmaţiile celor din sat care au postat replici la fotografia publicată pe facebook.