Radu Mazăre a avut parte de prima vizită din partea familiei de când a fost adus în România. Revederea cu mama şi cu fiul său a durat o oră, iar la final, Gabriela Mazăre a ieşit pe poarta penitenciarului Rahova vizibil emoţionată. Cu lacrimi în ochi, a spus că fiul ei va rezista după gratii. 

Gabriela Mazăre, mama lui Radu Mazăre: Sunt o mamă care am un copil într-o situaţie dificilă. Ce anume să vă declar? Ce simt eu? Ce simte el? Este greu de spus 

Articolul continua dupa recomandari

Radu Mazăre a putut petrece o oră alături de rudele sale, la Rahova

Doar o oră a stat de vorbă Radu Mazăre cu mama şi cu fiul său. Ultima dată, fostul edil al Constanţei şi-a văzut familia în urmă cu câteva luni. Dacă atunci s-au întâlnit în Madagascar, într-un cadru exotic, acum cei trei s-au strâns la o masă, în zona unde deţinuţii de la Rahova primesc vizite. 

Gabriela Mazăre, mama lui Radu Mazăre: E bine, are moralul bun, este înconjurat de familie şi de dragostea fraţilor şi a mea şi o să reziste 

Trei săptămâni va sta Radu Mazăre la Rahova, în carantină. Până acum a făcut testarea psihologică şi analize medicale. Iar în această perioadă are dreptul la două pachete de acasă. La telefonul din închisoare poate vorbi însă în fiecare zi, timp de o oră. Iar următoarea vizită o poate primi vineri. 

Radu Mazăre spune că are parte însă de condiţii mult mai bune faţă de cele din Madagascar, unde a stat până la momentul extrădării. 

Răducu Mazăre, fiul lui Radu Mazăre: Dacă veţi căuta pe internet despre închisoarea în care a fost reţinut este una dintre cele mai rele din lume. Stăteau 45 într-o cameră. Îi scotea la apel cu mâinile la ceafă, în vine. Mâncare nu le dădeau. Era puţin mai dificil. El este tare ca piatra 

În România, Radu Mazăre a mai stat după gratii în 2015, când a fost arestat preventiv. 

După aducerea lui în ţară, fratele lui Radu Mazăre a vorbit despre momentul capturării, pe care l-a catalogat drept sechestrare. 

Mihai Mazăre, fratele lui Radu Mazăre: Roxana a fost cu Radu Mazăre, rectific, nu la momentul arestării, ci la momentul sechestrării, că aceea nu a fost o arestare. A venit o persoană care nu s-a legitimat, cu încă doi sau trei militari, și pur și simplu i-au luat pe sus și i-au dus într-o secție de poliție

După o zi petrecută în arest, iubita lui Mazăre a fost eliberată. Ea a rămas în Madagascar unde, la scurt timp, prim-ministrul i-a cerut să explice, într-un memoriu, ce s-a întâmplat, susţine fratele fostului policitian.

La finalul perioadei de carantină, Radu Mazăre va afla în ce penitenciar îşi va ispăşi pedeapsa de 9 ani de închisoare. Variante sunt Poarta Albă, Tulcea sau Slobozia.